Έργα 2,1 εκ ευρώ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Έργα 2,1 εκ ευρώ στο ΠΕΠ Πελοποννήσου

Την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου τριων σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2.118.496 ευρώ, τα οποία προωθούν την ποιότητα ζωής σε τρεις πόλεις της Περιφέρειας, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Τα εν λόγω έργα θα γίνουν στην Κόρινθο, την Τρίπολη και το Κιάτο και αφορούν αναπλάσεις κοινoχρήστων χώρων στις τρεις αυτές πόλεις.
“Γίνεται πολύ μεγάλος αγώνας για τη βελτίωση της πορείας του ΠΕΠ Πελοποννήσου και φαίνεται ότι αποδίδει” σημείωσε ο Π. Νίκας, επαναλαμβάνοντας ότι έχει καταστήσει απολύτως υπεύθυνους τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι “όσα έργα δεν προχωρούν, είτε με ευθύνη των δικαιούχων είτε για άλλους λόγους, θα απεντάσσονται οριστικά. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.
Οσον αφορά τα νέα έργα, αυτά είναι:
ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 720.000 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Κορινθίων, αφορά ααναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων επέκτασης σχεδίου πόλεως Κορίνθου.
Το προτεινόμενο έργο αφορά στην ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές επέκτασης του σχεδίου πόλεως Κορίνθου και ειδικότερα στην ανάπλαση πλατείας 2.100 τ.μ. στην περιοχή Μπαθαρίστρα, 1.500m τ.μ. στην περιοχή Αγίου Γεωργίου καθώς και 2.650 τ.μ. στην περιοχή Μπαθαρίστρας.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου πλατείας και η δημιουργία ηλιακού ωρολογίου στο κέντρο της. Επίσης προβλέπονται τέσσερις χώροι πράσινου περιμετρικά καθώς και θέσεις καθισμάτων για τους επισκέπτες.
Στη δεύτερη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση πλατείας με δέντρα και αναβαθμίδες που αξιοποιούν το φυσικό πρανές.
Τελος, στην τρίτη περίπτωση προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και η δημιουργία πλατείας κοντά στο υπό ανέγερση Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο Κορίνθου.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2022.

ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Τρίπολης, αφορά την ανάπλαση πλατείας στον Συνοικισμό Κολοκοτρώνη.
Με το προτεινόμενο έργο προβλέπεται η ανάπλαση του χώρου της πλατείας Χαρίτων στον εν λόγω συνοικισμό και των γύρω πεζοδρομίων. Το οικόπεδο της πλατείας, με επιφάνεια 1.050 τ.μ. περίπου, βρίσκεται μεταξύ των οδών Ξενοφώντος, Αναξαγόρα και Πλάτωνος. Η επιφάνεια των πεζοδρομίων υπολογίζεται σε 150 τ.μ. περίπου, άρα το συνολικό εμβαδόν του υπό ανάπλαση χώρου ανέρχεται στα 1.200 τ.μ. περίπου.
Η ανάπλαση, που προτείνεται, είναι ήπιας μορφής και βασίζεται στην ανάγκη της περιοχής για ψυχαγωγία και κοινωνική επαφή.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Δεκέμβριο του 2020 μέχρι τον Μάιο του 2022.
ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 963.496 ευρώ και με δικαιούχο τον Δήμο Σικυωνίων, αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και στις καθέτους της, καθώς και επί ης οδού Φιλλυρα και στις καθέτους της.
Συγκεκριμένα αφορά την ανάπλαση των πεζοδρομίων εκατέρωθεν επί των οδών Αστέρη Κοβατζή, Λυκούργου και επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου -από την οδό Πετμεζά έως τη γέφυρα του ποταμού Κυρίλλου- και τις καθέτους οδούς Πετμεζά και Παπαφλέσσα, συνολικής επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ.
Το ενδεικτικό χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου είναι από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here