ΓΕΓΟΝΟΣ το καλώδιο μήκους 135 χιλιομέτρων Κρήτη-Πελοπόννησος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020

ΓΕΓΟΝΟΣ το καλώδιο μήκους 135 χιλιομέτρων Κρήτη-Πελοπόννησος

Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως.

Ξεκινά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με την ακριβή ημερομηνία να σχετίζεται και με τις καιρικές συνθήκες, η πόντιση του καλωδίου για την “μικρή διασύνδεση” Πελοποννήσου-Κρήτης από τον ΑΔΜΗΕ, μήκους 135 χιλιομέτρων.
Πρόκειται, όπως αναφέρει το energypress.gr για ένα έργο δύσκολο, καθώς τα νερά είναι βαθιά, αφορά το μεγαλύτερο σε μήκος project διεθνώς με εναλλασσόμενο ρεύμα, γι’ αυτό και η πόντιση θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες, όπως υπογραμμίζουν πηγές του ΑΔΜΗΕ.
Η πρώτη θαλάσσια διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική χώρα αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μήκος καλωδιακή διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος παγκοσμίως. Η πόντιση των υποβρυχίων καλωδίων πραγματοποιείται σε βάθος 1.000 μέτρων, γεγονός που καθιστά το έργο, τη βαθύτερη υποβρύχια καλωδιακή διασύνδεση υψηλής τάσης με τριπολικό καλώδιο τεχνολογίας μόνωσης XLPE στον κόσμο.
Σημαντικές καινοτομίες έχουν ενσωματωθεί στον σχεδιασμό του, όπως το γεγονός ότι θα είναι ελαφρύτερο αλλά και ισχυρότερο, ενώ για την πόντισή του, έχουν αναπτυχθεί βελτιωμένες τεχνικές ειδικά για τις ανάγκες του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here