ΜΕ προσκλήσεις αλλοδαπών εργατών θα επιχειρηθεί να καλυφθεί η φετινή ελαιοκομική περίοδος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

ΜΕ προσκλήσεις αλλοδαπών εργατών θα επιχειρηθεί να καλυφθεί η φετινή ελαιοκομική περίοδος

Σχεδόν σε 7.000 ανέρχονται οι ανάγκες σε εργάτες γης στη Μεσσηνία. Άμεσες ονομαστικές προσκλήσεις αλλοδαπών στη Μεσσηνία, με στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων εργατών για τη φετινή ελαιοκομική περίοδο, θα γίνει έπειτα από συνεργασία όλων των φορέων και συντονίστρια την Περιφερειακή Ενότητα, όπως αποφασίσθηκε στη χθεσινή σύσκεψη, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό ήταν το ένα αντικείμενο που απασχόλησε τη συνάντηση, ενώ η δεύτερη αφορούσε στις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στη Μεσσηνία, όσον αφορά στην κάλυψή τους από πολίτες τρίτων χωρών για τη διετία 2021 – 2020. 
Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου, συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Βασ. Καπέλιος, ο κ. Κασσιδάκης, ως εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι διευθυντές Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας, η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ κα Νικολοπούλου, εκπρόσωποι των Δήμων Καλαμάτας, Τριφυλίας και Πύλου-Νέστορος και εκπρόσωποι Αγροτικών Συνεταιρισμών, του Επιμελητηρίου, ελαιοτριβείς, μελισσοκόμοι κ.ά. Κατά τη σύσκεψη καταγράφηκαν οι προτάσεις όλων και μαζί με αυτές που θα σταλούν από άλλους φορείς, όπως είπε ο κ. Αναστασόπουλος, θα ενημερωθεί το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για να γίνει ο απαιτούμενος προγραμματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here