ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ...


 Μια πολύ μεγάλη συνάντηση – για πρώτη φορά – εξελίχθηκε σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες στους χώρους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Ήταν μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί ελαιοτριβείς του Νομού Μεσσηνίας, ομάδες παραγωγών και φυσικά και οι πυρηνελαιουργοί.

Το αντικείμενο συζήτησης ήταν συγκεκριμένο και αφορούσε στο τι μέλλει γενέσθαι στη νέα ελαιοκομική περίοδο, με φόντο τα… περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στα πυρηνελαιουργεία και τον «πόλεμο» που γίνεται σε αυτά.

Τα πυρηνελαιουργεία – επιχειρήσεις που λειτουργούν σε συγκεκριμένο πλαίσιο με όρους και κανόνες αδειοδότησης από την πολιτεία – όπως υπογραμμίστηκε δεν είναι απλά ένας κρίκος, αλλά ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της ελαιοπαραγωγής. Πολύ απλά για να γίνει κατανοητό… Εάν σταματήσουν τα πυρηνελαιουργεία, σταματάνε τα ελαιοτριβεία, σταματάει η ελαιοσυγκομιδή… Τόσο απλά…

Έτσι μέσα στο εγκεκριμένο και καθορισμένο πλαίσιο που υπάρχει έγινε γνωστό ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την επιβολή ένα σωρό… και άλλων πολλών περιοριστικών όρων στη λειτουργία τους. Τα ερωτήματα που τέθηκαν πολλά, ακόμη και πως είναι… δυνατόν να θίχτηκε ως αναφορά η υπόθεση δημόσιας υγείας, χωρίς να υπάρχει καν μια… επιδημιολογική μελέτη.

Πολλά περισσότερα πάντως και συγκεκριμένα ως απόφαση σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αναμένονται τη Δευτέρα σε ανακοίνωση που θα συνοψίζει τα συμπεράσματα της σύσκεψης και θα αποσταλεί προς όλους τους αρμόδιους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here