Σάρωσε το Ιόνιο ο Ιανός - Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη - Συναγερμός στην Ηλεία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Σάρωσε το Ιόνιο ο Ιανός - Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη - Συναγερμός στην Ηλεία

 



Κακοκαιρία Ιανός:
Εικόνες καταστροφής στο Ιόνιο
- Σε επιφυλακή η Ηλεία
Τελευταία Ενημέρωση18.09.2020 15:30
Στη δίνη του μεσογειακού κυκλώνα Ιανός βρίσκεται από χθες το βράδυ η Δυτική Ελλάδα. Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένα υπόγεια, σπίτια και καταστήματα συνθέτουν το σκηνικό στα νησιά του Ιονίου. Έντονη βροχόπτωση και θυελλώδεις άνεμοι πνέουν σε Ηλεία και Μεσσηνία ενώ έπεσαν οι πρώτες σταγόνες στην Αθήνα. Το βράδυ ήταν ιδιαίτερα δύσκολο κυρίως για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης και της Ζακύνθου, καθώς το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας προκάλεσε πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και πτώσεις δέντρων.Ζάκυνθος: Στη δεύτερη φάση της επίσκεψης του Ιανού το νησί

Η Ζάκυνθος ξαναμπαίνει στη δίνη του κυκλώνα κάτι που επιφέρει έντονα καιρικά φαινόμενα. Την ίδια στιγμή σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, ενώ κάτοικοι και καταστηματάρχες έχουν «οχυρώσει» σπίτια και μαγαζιά στο παραλιακό μέτωπο, καθώς τα πελώρια κύματα σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους φέρνουν τη θάλασσα πολλά μέτρα μέσα από τις ακτές.

Πώς θα κινηθεί ο Ιανός - Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο

Ο μεσογειακός κυκλώνας έχει ανατρέψει τα μετεωρολογικά δεδομένα, καθώς άλλαξε τελικά πορεία. Αυτή τη στιγμή πλήττει ξανά το Ιόνιο, καθώς έκανε... αναστροφή. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε αναλυτικά πώς θα επηρεάσει ο κυκλώνας, ανά τρίωρο, τις περιοχές του Ιονίου, που θα πέσει πολύ νερό. Ως τις 6:00 το απόγευμα θα δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού, η δυτική Στερεά και πολύ περισσότερο η δυτική Πελοπόννησος και κυρίως οι περιοχές της Ηλείας.

Από το βράδυ της Παρασκευής θα επηρεαστούν κεντρικό και νότιο Ιόνιο, το σύνολο της Πελοποννήσου, η Δυτική Στερεά, λιγότερο η Αττική και μόνο τα δυτικότερα τμήματά της, ενώ την Κυριακή η κακοκαιρία θα μετατοπιστεί προς την Κρήτη όπου και θα εξασθενήσει.

Πύργος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ηλεία

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές στην Ηλεία στην οποία έχουν ληφθεί μέτρα αυτοπροστασίας από τους πολίτες, καθώς φαίνεται ότι ο κυκλώνας Ιανός θα ξαναπεράσει από την περιοχή κάτι που αναμένεται να επιφέρει έντονη βροχόπτωση. Χαρακτηριστικά οι αρμόδιοι έλεγαν ότι ο Ιανός από τις 18:00 και μετά θα «καθίσει» πάνω από την Ηλεία, καθώς η ευρύτερη περιοχή θα βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα.

Μεγάλες καταστροφές στην Ιθάκη - Χωρίς ρεύμα το νησί

Οι κάτοικοι της Ιθάκης πέρασαν μια δύσκολη βραδιά, καθώς ο κυκλώνας Ιανός επέφερε μεγάλες καταστροφές στο νησί. Σπίτια, καταστήματα πλημμύρισαν, δρόμοι κόπηκαν, βάρκες βγήκαν στη στεριά, η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τις 3:00 τα ξημερώματα, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν και στις τηλεπικοινωνίες.
ethnos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here