“Πότε το Παναρκαδικό θα πάρει αναλυτή για να μην ντυνόμαστε σαν αστροναύτες” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

“Πότε το Παναρκαδικό θα πάρει αναλυτή για να μην ντυνόμαστε σαν αστροναύτες”

Άκρως χαρακτηριστική η ανάρτηση και οι επισημάνσεις από τον Ιατρό – Χειρουργό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Γεώργιο Παπασταματάκη που περιγράφει την ταλαιπωρία και κατάσταση που υφίσταται με γιατρούς και προσωπικό ντυμένους σαν… αστροναύτες, λόγω του ότι απουσιάζουν τα… βασικά για την γρήγορη διαχείριση των περιστατικών που πρέπει να εκτιμηθούν ως COVID ή όχι.
“Έχοντας τελειώσει περιστατικό την εποχή της πανδημίας. Να δω πότε επιτέλους το Παναρκαδικό θα πάρει αναλυτή για διάγνωση της covid_19 και να μην χρειάζεται να ντυνόμαστε σαν αστροναύτες”.
Σε προηγούμενη παρέμβασή του είχε δώσει τις όλες διαστάσεις του θέματος αναφέροντας πως:
“…το Παναρκαδικό Νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα να κάνει test μοριακoύ έλεγχου (pcr) και αναγκάζεται να στέλνει τα δείγματα που λαμβάνει, στο ΕΚΕΑ στην Αθήνα διαδικασία, χρονοβόρα και επίπονη για τους υγειονομικούς αλλά και για τους ασθενείς που υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν άμεσα και χρειάζονται γενική νάρκωση αντιμετωπίζονται σαν περιστατικά θετικά στην covid-19 με ότι αυτό συνεπάγεται για αναισθησιολόγους, χειρουργούς, προσωπικό χειρουργείου και νοσηλευτικό προσωπικό”.
Ο μοριακός αναλυτής θα λύσει το όλο κρίσιμο θέμα, με την προμήθειά του ωστόσο να είναι ακόμη σε εκκρεμότητα.
Η διάσταση αυτή αναδεικνύει το πόσο… μπροστά βρίσκεται το Νοσοκομείο της Καλαμάτας που διαχειρίζεται άμεσα την κατάσταση και έχει απαντήσεις είτε μέσω από το Μοριακό Αναλυτή είτε μέσα από την συνεργασία του με εξειδικευμένα εξωτερικά κέντρα και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα γνωρίζει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και οι πολίτες τι γίνεται…
Η διάσταση αυτή ίσως αποτελεί και έναν από τους πολλούς λόγους ετοιμότητας που επέλεξε το Υπουργείο να οριστεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας ως COVID19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here