Η «πρωτεύουσα» των Σαββατοκύριακων βρίσκεται στην Πελοπόννησο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Η «πρωτεύουσα» των Σαββατοκύριακων βρίσκεται στην Πελοπόννησο


 
Μπορεί να μην είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας από το μακρινό 1834, αλλά σίγουρα είναι η πρωτεύουσα του Σαββατοκύριακου. Το Ναύπλιο είναι αγαπημένος προορισμός για σχεδόν ολόκληρη τη νότια Ελλάδα. Νομίζω δικαιολογημένα. Προσφέρει ιστορικές διαδρομές, θάλασσα (όχι τόσο δελεαστική ακόμα, αλλά πάντα υπέροχη να την αγναντεύεις), προσεγμένα καταλύματα, εστίαση υψηλού επιπέδου και διασκέδαση.

Σε αυτό το αφιέρωμα, θα κάνουμε μία προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα απολύτως προβεβλημένα σημεία και να πάμε σε λίγο πιο τοπικές επιλογές, οι οποίες βέβαια δεν είναι άγνωστες σε πολύ κόσμο. Και φυσικά δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε με κάτι άλλο, παρά με την ιστορία του τόπου. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το αρχαιολογικό μουσείο. Εξυπακούεται ότι η βόλτα στο Παλαμήδι είναι σχεδόν απαραίτητη. Άλλωστε από εκεί, εκτός από το ταξίδι στην ιστορία, μπορεί κάποιος να απολαύσει πανοραμικά την πόλη.

Αλλά ίσως να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για έναν επισκέπτη να ανέβει στο καραβάκι και να πάει απέναντι μέχρι το Μπούρτζι. Αυτόν τον βράχο, ο οποίος ξεκίνησε να οχυρώνεται από τους Ενετούς στα τέλη του 15ου αιώνα. Το 1826 -εν μέσω εμφύλιας σύρραξης- αποτέλεσε καταφύγιο της ελληνικής κυβέρνησης, μερικές δεκαετίες αργότερα έγινε τόπος διαμονής των δήμιων που εκτελούσαν τους θανατοποινίτες και το 1935 ο Γερμανός αρχιτέκτονας Βολφ Σέφερ μετέτρεψε το χώρο σε ξενοδοχείο. Σήμερα περιμένει τον κόσμο να διηγηθεί τις ιστορίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here