Το γραφικό χωριό της Πελοποννήσου με τις ήσυχες παραλίες που θυμίζει καρτ ποστάλ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

Το γραφικό χωριό της Πελοποννήσου με τις ήσυχες παραλίες που θυμίζει καρτ ποστάλ!

 


Η Μάνη, η ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου, την οποία ορίζει η κορυφογραμμή του Ταΰγετου και το ακρωτήριο Ταίναρο, αποτελεί έναν απ’ τους πιο διαδεδομένους τουριστικούς προορισμούς για όλους εκείνους που αναζητούν παραλίες αιγαιοπελαγίτικης ομορφιάς στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας. Παρότι όμως η Μάνη, υποδέχεται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό τουριστών που θέλουν να εξερευνήσουν τις άγριες ομορφιές της, υπάρχουν ακόμη κομμάτια της που έχουν μείνει σχεδόν άγνωστα στον περισσότερο κόσμο. Ένα απ’ αυτά είναι και το γραφικό χωριό Κοκκάλα.


Κοκκάλα στη Μάνη: Δύο παραλίες-κόσμημα με παραμυθένια νερά

Κοκκάλα - Μάνη - παραλίαΗ Κοκκάλα είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό που ανήκει στο νομό Λακωνίας, βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Μάνης και έχει υψόμετρο που αγγίζει τα 67 μέτρα. Στο δημοτικό της διαμέρισμα εντάσσονται οι οικισμοί: Άγιος Νικόλαος με την ομώνυμη εκκλησία, Ολυμπίες με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα, Παχιάνικα με τα σπίτια της χτισμένα από πέτρα και Σπείρα, ενώ μετρά λιγότερους από πεντακόσιους μόνιμους κατοίκους.

Πελοπόννησος: Κοκκάλα - ΜάνηΣημείο κατατεθέν της περιοχής αποτελούν οι δύο πανέμορφες, μικρές παραλίες της, ο Μάραθος και το Σολοτέρι. Σολοτέρι, σημαίνει ξωκλήσι, όνομα που προέρχεται γιατί στην θέση του στέκει ο ιερός ναός των Ταξιαρχών, η θεμελίωση του οποίου πραγματοποιήθηκε απ’ τον λοχαγό Παναγή Καλογερογιάννη, ενώ χρειάστηκε παραπάνω από ένας αιώνας για την αποπεράτωση του.

Κοκκάλα παραλίαΙδιαίτερο χαρακτηριστικό και των δύο παραλιών κόσμημα είναι το κάτασπρο βότσαλο τους, μα πάνω απ’ όλα η απόχρωση των νερών τους. Ξεκινώντας από σμαραγδί με πράσινους τονισμούς κοντά στην ακτή, όσο απομακρύνεσαι το γαλάζιο κάνει δυναμικά την εμφάνιση του για να καταλήξει σ΄ ένα έντονα βαθύ μπλε. Το γραφικό τοπίο θυμίζει έντονα καρτ ποστάλ. Σίγουρα θα τραβήξετε τα κλικ που να σας θυμίζουν αυτή την ατμόσφαιρα – πέρα από την αίσθηση που αφήνει έτσι κι αλλιώς η Λακωνική Μάνη.

Μάνη: Κοκκάλα παραλίαΟι παραλίες δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για όσους αναζητούν την ηρεμία, δίχως να τους λείπει το παραμικρό. Το αντίθετο, μάλιστα, καθώς η ησυχία και η γραφικότητα συνδυάζεται με όμορφα ταβερνάκια για να προμηθευτεί ο ταξιδιώτης ό,τι χρειάζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας – αν δεν τα έχει φροντίσει από πριν. Τα παιδιά θα παίξουν ώρες στα μεγάλα κάτασπρα βότσαλα, ρίχνοντας κάθε τόσο τις βουτιές τους. Αν βρεθείτε εκεί από νωρίς, θα αφήσετε το όχημά σας κοντά στην παραλία και δίχως ταλαιπωρία, θα έχετε τακτοποιηθεί στο επόμενο πεντάλεπτο.

Κοκκάλα – Μάνη: Πώς θα φτάσετε εκεί

Πελοπόννησος: Κοκκάλα - ΜάνηΗ Κοκκάλα, βρίσκεται στην λακωνική πλευρά της Μάνης και είναι σε απόσταση 79 χιλιομέτρων απ’ την πρωτεύουσα Σπάρτη – απέχει 52 χιλιόμετρα νότια του Γύθειου.

Μάνη φαγητό
Τοπικά πιάτα και μεζέδες σε πρώτο τραπέζι θάλασα

Φαγητό-διαμονή. Παρά το γεγονός ότι η Κοκκάλα αποτελεί μια απ’ τις λιγότερο τουριστικές προτιμήσεις διαθέτει αρκετές επιλογές διαμονής σε ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι παραδοσιακές γεύσεις της Μάνης σε συνδυασμό με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά στα γραφικά ταβερνάκια της περιοχής θα ολοκληρώσουν ιδανικά ένα ταξίδι σ’ έναν ανεξερεύνητο τόπο που αξίζει να επισκεφτείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here