Το παράξενο τριγωνικό σπίτι της Πελοποννήσου που βασίζεται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Το παράξενο τριγωνικό σπίτι της Πελοποννήσου που βασίζεται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα

 


Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα συναντούμε διάφορες αρχιτεκτονικές ιδιαίτερα σε ιστορικές πόλεις και χωριά. Οικισμοί που έχουν επηρεαστεί αρχιτεκτονικά από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκεί, ξεχωρίζουν και έχουν να διηγηθούν τις δικές τους ιστορίες. Ωστόσο, μπορεί να συναντήσουμε και πιο σύγχρονα κτήρια τα οποία προκαλούν εντύπωση και θαυμασμό σε όποιον τα βλέπει έστω και μέσα από φωτογραφίες. Ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παράξενο τριγωνικό σπίτι της Ελλάδας το οποίο μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα μακριά από την Αθήνα. Ο λόγος για ένα σπίτι το οποίο βρίσκεται στον νομό Κορινθίας και δεν γίνεται να μην το προσέξεις κοιτώντας το από ψηλά. Μινιμαλισμός και σύγχρονη όψη το καθιστούν ένα αριστούργημα για πολλούς. Το σίγουρο είναι ότι είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα.

Το παράξενο τριγωνικό σπίτι της Ελλάδας μέσα στη φύση

Το τριγωνικό σπίτι της Ελλάδας, λοιπόν, βρίσκεται στην ανατολική Κορινθία και συγκεκριμένα στα Γεράνεια Όρη. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμη κι αν δεν το δεις, μπορείς να φανταστείς ότι είναι σε ένα καταπράσινο και ξεχωριστό περιβάλλον.

Τριγωνικό σπίτι της Ελλάδας: ΚορινθίαΑυτό το τριγωνικό και πολύ παράξενο σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Τηλέμαχο Ανδριανόπουλου και το σχέδιό του μόνο τυχαίο δεν είναι. Στην πραγματικότητα το σχήμα του βασίζεται πάνω στο Πυθαγόρειο Θεώρημα δηλαδή σε μια από τις πλέον βασικές αρχές της γεωμετρίας.

Το παράξενο τριγωνικό σπίτι της Ελλάδας στην ανατολική ΚορινθίαΑν το δεις από ψηλά αμέσως αντιλαμβάνεσαι τη σύλληψη και υλοποίηση της ιδέας!

Μπορείς να πάρεις μια γεύση μέσα από το βίντεο του καναλιού Kirsten Dirksen στο Youtube.

Το σπίτι βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα και εκτός από το γεγονός ότι είναι τριγωνικό, ταυτόχρονα έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να υπάρχει συνεχής επαφή του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Έτσι επιτυγχάνεται η γαλήνη και μια μόνιμη επαφή με τη φύση. Αυτός ήταν και ο στόχος του εμπνευστή και δημιουργού του. Τζαμαρίες από άκρη σ’ άκρη φέρνουν συνεχώς τη φύση μπροστά σε όποιον βρίσκεται μέσα. Ένα τριγωνικό, υπαίθριο σπίτι στο οποίο σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να ζούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here