ΤΟ «νησί» στην μέση της Πελοποννήσου! Ένα απίθανο μέρος σταθμός - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

ΤΟ «νησί» στην μέση της Πελοποννήσου! Ένα απίθανο μέρος σταθμός

 Κάθε καλοκαίρι, όταν φτάνει η ώρα των σημαντικών αποφάσεων για το ποιος θα είναι ο προορισμός της επόμενης σου μονοήμερης εκδρομής, ένα είναι μόνο το δίλημμα: Στεριά ή θάλασσα; Σαν από μηχανής θεός για να δώσει λύση στην εσωτερική σου διαμάχη, πρέπει να δημιουργήθηκε το χωριό Κόρφος στον νομό Κορινθίας. Ο νομός Κορινθίας ευλογημένος κι απ΄ τον Κορινθιακό, αλλά και τον Σαρωνικό κόλπο κατέχει ένα πλήθος από όμορφους προορισμούς που μπορείς να επισκεφτείς. Παρότι τα περισσότερα μέρη της αποτελούν κοινό μυστικό για όλους τους κάτοικους της Αττικής, κρατάει ακόμα κρυμμένους άσσους στο μανίκι της. Ένας απ’ αυτούς είναι κι ο Κόρφο.




Πελοπόννησος - ΚόρφοςΤο χωριό Κόρφος μοιάζει πραγματικά μ’ ένα νησί που «έδεσε» στην στεριά. Είναι περικυκλωμένος από ελαιώνες, ενώ οι πυκνοφυτεμένες πλαγιές του φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Αποτελεί έναν μικρού μεγέθους κολπίσκο, που δε γνωρίζει αέρα και μεγάλα κύματα. Η παραλία του έχει πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, που δε γίνονται γρήγορα βαθιά και αμμουδερή ακτή. Όλα αυτά την κάνουν κάτι παραπάνω από ειδυλλιακή για βουτιές από λουόμενους όλων των ηλικιών ακόμα κι από παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Κόρφος - Πελοπόννησος
Πηγή φωτογραφίας: korfos.gr

Η επονομαζόμενη κι ως «γαλάζια λίμνη» βρίσκεται ανατολικά του Κόρφου και τα ερείπια μιας μισοβυθισμένης μυκηναϊκής πόλης δίνουν το υπέροχο σμαραγδένιο χρώμα στα νερά της. Στο βυθό της θάλασσας του, θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους «ντόπιους» κατοίκους, αφού είναι πολύ πιθανόν να συναντήσεις στο υποβρύχιο πέρασμα σου διαφόρων ειδών ψάρια και αχινούς. Για τον λόγο αυτό μην παραλείψεις να πάρεις μαζί  στην εκδρομή σου την καταδυτική σου μάσκα για να μπορέσεις να ζήσεις αυτή την μοναδική εμπειρία.

Κόρφος: Μην χάσεις την ευκαιρία να δεις στην εκδρομή σου

Παναγία Στείρι: Ο Κόρφος είναι ένα μέρος που μπορείς να επισκεφτείς μια ποικιλία μνημείων της χριστιανικής πίστεως. Ένα απ’ τα πιο σημαντικά είναι η Μονή Παναγίας του Στείρι. Κινούμενος προς τα βόρεια του χωριού θα συναντήσεις αυτό το παλαιό ξωκλήσι, το οποίο υπήρξε ναός μοναστηριού κατά τη διάρκεια του 11ου αιώνα. Στη συγκεκριμένη μονή μάλιστα θα αντικρίσεις ερείπια από τα κελιά που διέμενε ο Όσιος Λουκάς κατά την διάρκεια της ασκητείας του.

Ναός Αγίας Άννας: Ο ναός της αγίας Άννας, άλλοτε μοναστήρι της καθολικής πίστεως, είναι ένα μνημείο της μεταβυζαντινής εποχής. Κατά την διάρκεια δύσκολων περιόδων οι κάτοικοι της περιοχής προσέφευγαν στη βοήθεια της, κάνοντας προσφορά μια ελιά απ’ το κτήμα τους. Θα τον βρεις στο δυτικό μέρος του Κόρφου σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων απ’ την κεντρική εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής.

Ναός της Ζωοδόχου Πηγής: Ο ναός της Ζωοδόχου πηγής αποτελεί την ενορία του Κόρφου. Ανεγέρθηκε το 1904 με την εθελοντική εργασία ενοριτών ψαράδων της περιοχής, ενώ συνδράμανε τεχνίτες κι απ’ το νόμο Αρκαδίας. Τα υλικά για την κατασκευή της μεταφέρθηκαν απ’ τα νησιά του κοντινού Αργοσαρωνικού, Αγκίστρι και Αίγινα.

Κόρφος: Πώς θα πας

Ταξίδι στον Κόρφο
Πηγή φωτογραφίας: korfos.gr

Το γεγονός ότι ο Κόρφος είναι ένα τόσο ήσυχο μέρος που σου προσφέρει απλόχερα γαλήνιες στιγμές σε κάνει κυριολεκτικά να ξεχάσεις πως απέχει μόλις 113 χιλιόμετρα οδικώς απ’ το κέντρο της Αθήνας και χρειάζεσαι λιγότερο από 1,5 ώρα για να το προσεγγίσεις.

Κοντινές εκδρομές στον Κόρφο

Ο Κόρφος στέκει σ’ ένα στρατηγικό σημείο που σου δίνει απλόχερα την δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσεις ως ορμητήριο και για τις γύρω σου εκδρομές. Ο όρμος της «Σελόντας», σε απόσταση 40 περίπου λεπτών δεν θα μπορούσε παρά να είναι η πρώτη επιλογή. Τοπίο που μοιάζει των νορβηγικών Φιόρδ και ιστορία που το υποδεικνύει ως καταφύγιο του υποβρυχίου «Παπανικολής», πρέπει σίγουρα να κάνεις μια στάση για να το επισκεφτείς.

Με τον Κόρφο να έχει άμεση σύνδεση με το Σοφικό, λέγεται μάλιστα πως κάτοικοι του είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία του, είναι σίγουρα ένα μέρος που πρέπει να δεις. Μια διαδρομή περίπου 20 λεπτών θα σε φέρει σ’ ένα καταπράσινο μέρος. Εκεί θα βρεις άπλετες αθλητικές δραστηριότητες για σένα και τα μικρότερα παιδιά, κάνοντας την εκδρομή σας περιπετειώδη.

Κόρφος - Φαγητό
Πηγή φωτογραφίας: korfos.gr

Διαμονή και φαγητό: Παρά το γεγονός ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Κόρφου δεν ξεπερνούν τους πεντακόσιους, δεν θα δυσκολευτείς στην επίσκεψη σου να βρεις ωραία μέρη για να φας φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Αν πάλι αποφασίσεις να επεκτείνεις την παραμονή σου, ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία θα είναι στην υπηρεσία σου. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε και το korfos.gr

Κόρφος - ΕκδρομήΚαλά να περάσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here