Το χωριό της Πελοποννήσου με τους περισσότερους επιστήμονες στο βιβλίο Γκίνες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Το χωριό της Πελοποννήσου με τους περισσότερους επιστήμονες στο βιβλίο Γκίνες


 Πολλά μέρη της Ελλάδας και δεκάδες χωριά της κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνήθως τις μαθαίνουμε όταν τα επισκεφθούμε με αφορμή μια εκδρομή.

Ο λόγος για το χωριό Κρεμμύδια το οποίο λίγοι ξέρουν ότι έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Και όχι άδικα, όπως αναφέρουν οι “Αργολικές Ειδήσεις”.

Το χωριό Κρεμμύδια βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας σε μια πολύ όμορφο από άποψη φυσικού κάλλους περιοχή. Αν ξεκινήσεις για εκδρομή στην περιοχή θα το βρεις κάτι λιγότερο από 20 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο και συγκεκριμένα στην Πυλία.

Αν έχεις σαν βάση σου την Καλαμάτα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να βρεθείς εκεί και να γνωρίσεις ποιο είναι το χωριό που έχει μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Μπορεί επίσης να ακούσεις να το αποκαλούν Φουρτζοκρέμμυδα, Βελανιδιά ή Φούρτζη.

Το σχολείο στο Κρεμμύδι

Αν λόγω ονόματος το μυαλό σου πάει σε κάτι σχετικό με τα κρεμμύδια και ότι γι’ αυτό το λόγο μπήκε στο βιβλίο Γκίνες τότε δεν μάντεψες σωστά. Το έτος 1999, λοιπόν, το όμορφο αυτό χωριό της Μεσσηνίας μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες. Για ποιο λόγο; Θεωρήθηκε με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν, ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του!

Πιο συγκεκριμένα το βιβλίο αναφέρει ότι το ποσοστό αναλογίας επιστημόνων επί του γενικού πληθυσμού της κοινότητας ανερχόταν στο 30%! Ανατρέχοντας το μακρινό 1893 οπότε και ξεκίνησε να λειτουργεί το σχολείο στο χωριό και έως το 1999 φαίνεται ότι όντως από εκεί αναλογικά έγινε και η μεγαλύτερη αποφοίτηση πτυχιούχων επιστημόνων οι οποίοι έφτασαν τους 810.

Ο Άγιος Γεώργιος στα Κρεμμύδια

Η περιοχή του χωριού κατά την αρχαιότητα, ήταν τμήμα του βασιλείου του Νέστορα, της αρχαίας Πύλου.

Ο σημερινός οικισμός, προέρχεται από την ένωση τριών παλαιότερων συνοικισμών, το Φουρτζή ή Φρουτζή (από το 1927 Βελανιδιές ή Βελανιδιά), τα Άνω Κρεμμύδια και τα Κάτω Κρεμμύδια, εκ των οποίων ο παλαιότερος οικισμός, το Κρεμμύδι, αναφέρεται τουλάχιστον από την εποχή της Ενετοκρατίας, ενώ οι υπόλοιποι οικισμοί τουλάχιστον από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here