Η πριβέ παραλία στην Πελοπόννησο με την άγρια ομορφιά και τα εξωτικά νερά - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 15 Αυγούστου 2023

Η πριβέ παραλία στην Πελοπόννησο με την άγρια ομορφιά και τα εξωτικά νεράΥπάρχουν παραλίες της Ελλάδας μεγάλες, γνωστές και εύκολα προσβάσιμες. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά της χώρας μας με τις άγριες και ιδιαίτερες ακτές. Με την σπάνια ομορφιά που σε καθηλώνει κάθε φορά που πας να την εξερευνήσεις.

Σε αυτή την κατηγορία, όπως αναφέρει το exploringgreece.tv ανήκει και μια παραλία που διακρίνεται για την άγρια ομορφιά της και την ιδιαιτερότητά της. Μια αμμουδιά που μοιάζει με διαμάντι καθώς τα νερά της λαμπυρίζουν κάτω από το φως του ήλιου. Βρίσκεται στην Πελοπόννησο, στο νότιο άκρο της, κάτω από τη Μονεμβασιά. Ο λόγος για την πριβέ παραλία Απάγκιο με την άγρια ομορφιά και τα εξωτικά νερά.

Ένα μέρος με σπάνια, απόκοσμη ομορφιά που μοιάζει αποκομμένο και έχει τη δική του ιστορία.

Απάγκιο, η άγρια πριβέ παραλία με τα εξωτικά νερά

Εκεί, στο κάτω άκρο της Λακωνίας βρίσκεται από το ιδιαίτερο στενό φιόρδ με την άγρια ομορφιά και τα γαλαζοπράσινα νερά. Μια παραλία που σε μαγνητίζει, ειδικά αν την κοιτάς από ψηλά. Οι εικόνες αποκαλύπτουν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς με άγρια γκρι βράχια, διάφανα νερά και το απέραντο μπλε της θάλασσας να απλώνεται μπροστά της. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την λευκή άμμο που ολοκληρώνει την εικόνα.

Αυτά είναι η πρώτη όψη που θα δεις στη συγκεκριμένη παραλία αν πας για πρώτη φορά. Και υπάρχουν δύο τρόποι για να πας. Αρχικά με σκάφος οπότε και θα το προσαράξεις λίγο πιο πέρα και θα αρχίσεις τις βουτιές στα καταγάλανα νερά. Επίσης υπάρχει και ένας βατός πλέον χωματόδρομος με τον οποίο μπορείς να προσεγγίσεις την παραλία Απάγκιο. Ουσιαστικά την εντοπίζουμε μια ανάσα από το ακρωτήριο Κάβο Μαλιά.

Η παραλία με τα «μηνύματα» από τους Ροβινσώνες

Αυτό το ερημικό μέρος που αποτελεί κυριολεκτικά ένα θαύμα της φύσης κρύβει όμως κι άλλα μυστικά. Γύρω από την παραλία υπάρχουν λαξευμένες από τη φύση αναρίθμητες κατοικήσιμες σπηλιές. Σε αυτές φαίνεται ότι κατέφευγαν παλιά οι Ροβινσώνες. Κι αυτό το καταλαβαίνει κανείς μιας και εκεί μέσα, στις σπηλιές υπάρχουν ξεχασμένες στο χρόνο επιγραφές σε ξένες γλώσσες. Είναι από Ροβινσώνες που ζήσαν κάποτε εκεί.

Αν βρεθείς στην Πελοπόννησο και επιλέξεις την παραλία Απάγκιο για το μπάνιο σου, θα ζήσεις αυτό που λέμε την εμπειρία της πριβέ παραλίας. Στα συν της είναι επίσης ότι σχεδόν ποτέ δε φυσάει καθώς προστατεύεται από το Κάβο Μαλιά.  Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, πόσο μοναδική και ξεχωριστή είναι αυτή η παραλία της Πελοποννήσου. Και δεν είναι η μοναδική. Οι ακτές της Πελοποννήσου αποτελούν μια τρανή απόδειξη της ομορφιάς των θαλασσών στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ξεκινώντας από την μεγάλη και ξακουστή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και φτάνοντας ως τις μικρές αυτές παραλίες της περιοχής. Μικρά και μεγάλα διαμάντια που σε γοητεύουν.

Το κανάλι Haanity του Youtube μας ταξιδεύει ως την πριβέ παραλία με τα εξωτικά νερά και την άγρια ομορφιά, το Απάγκιο και θαυμάζουμε το μεγαλείο της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here