Το πανέμορφο «Πήλιο» στην ορεινή Πελοπόννησο μέσα σε αλπικό τοπίο! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2023

Το πανέμορφο «Πήλιο» στην ορεινή Πελοπόννησο μέσα σε αλπικό τοπίο!


Η Ορεινή Αρκαδία δεν είναι μόνο τα γνωστά και διάσημα ορεινά χωριά της. Είναι και οι μικρότεροι παραδοσιακοί οικισμοί μέσα στα έλατα, τα γραφικά χωριά που τα συναντάμε μέσα σε ένα υπέροχο αλπικό τοπίοΤο Καστρί είναι ένα από αυτά και εμείς σήμερα σας ταξιδεύουμε στο περίφημο “Πήλιο” της Αρκαδίας, όπως το ονομάζουν…

Το Καστρί ανήκει στα περίφημα και πανέμορφα Καστριτοχώρια, που ξεχωρίζουν για το φυσικό τους κάλλος στο υπέροχο βουνό των Κενταύρων. Σε υψόμετρο 950 μέτρων ο οικισμός σε κερδίζει από την πρώτη ματιά…

Καστρί Ορεινή Αρκαδία

Το «Πήλιο» της Αρκαδίας

Χωριό σε ένα αλπικό τοπίο φωλιασμένο, το Καστρί έχει πολλές ομορφιές να επιδείξει στους επισκέπτες του. Από το πλούσιο πράσινο και τα γάργαρα νερά, μέχρι τα πετρόκτιστα αρχοντικά και οι φιλόξενοι άνθρωποι, όλα εδώ υποδεικνύουν την απίστευτη ομορφιά του τόπου.

καστρί το Πήλιο της Αρκαδίας

Χτισμένο σε μια κατάφυτη λοφοσειρά του Πάρνωνα γεμάτη με καστανιές, κερασιές, πλατάνια και καρυδιές, θα περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια, ανάμεσα από τα πέτρινα αρχοντικά, ενώ στην κεντρική πλατεία του χωριού θα ξαποστάσετε στα παραδοσιακά καφενεδάκια και θα μάθετε όλες τις ιστορίες του τόπου από τους ντόπιους.

Καστρί Ορεινή Αρκαδία πανοραμική χωριό

Ορεινή Αρκαδία: 5 υπέροχες επιλογές διαμονής σε 5 από τα όμορφα χωριά της!

Κάντε μια στάση στο διώροφο πετρόχτιστο δημοτικό σχολείο, θαυμάστε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου και περπατήστε μέχρι την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου βορειοανατολικά του χωριού, μέσω ενός μονοπατιού, απολαμβάνοντας το υπέροχο φυσικό τοπίο.

Πλατεία στο Καστρί της Αρκαδίας

Τα πανέμορφα Καστριτοχώρια

Τα Καστριτοχώρια είναι μια σειρά γραφικών χωριών, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι τα πέτρινα σπίτια, τα πλακόστρωτα δρομάκια που συνδέουν τις γειτονιές και οι ολάνθιστες περιποιημένες αυλές.

Παραδοσιακά σπίτια στο Καστρί Αρκαδίας

Εδώ θα συναντήσετε εκκλησίες και παρεκκλήσια που δεν έχουν καμπαναριά ενσωματωμένα, αλλά βρίσκονται σαν ξεχωριστά οικοδομήματα σε άλλους δρόμους του χωριού, για να μπορέσουν όλοι οι κάτοικοι να ακούσουν το κάλεσμα από τους ιερούς ναούς και να προσέλθουν στην λειτουργία.

Μοναστήρι Τίμιου Προδρόμου Καστρί Αρκαδίας

Η αρχαιότερη βιβλιοθήκη της Ελλάδας βρίσκεται σε ένα ορεινό χωριό της Πελοποννήσου & εμείς κάνουμε ένα ταξίδι στον ιστορικό οικισμό!

Βασικό στοιχείο σε όλα τα χωριά είναι επίσης τα πέτρινα γεφύρια, που έχουν ξεχωριστή θέση στη ζωή του τόπου. Γεφύρια στις όχθες των ποταμών, αλλά και γεφύρια που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους, στέκονται εκεί αιώνες, περιμένοντας τους επισκέπτες και τους πεζοπόρους να τα ανακαλύψουν.

Πηγές στο Καστρί Αρκαδίας

Στα highlights της εκδρομής αυτής στο Καστρί είναι φυσικά το περίφημο κεδρόδασος, στο οποίο από το 2007 λειτουργεί και κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Θα το προσεγγίσετε σε κοντινή απόσταση από το χωριό και θα απολαύσετε την απίστευτη ομορφιά του.

Δάσος στο καστρί Αρκαδίας

Η μαγευτική Ορεινή Αρκαδία σε ένα βίντεο

Η Ορεινή Αρκαδία είναι ένας από τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον να κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Δεν θεωρείται τυχαία ένας μαγευτικός προορισμός όλο τον χρόνο και εμείς σας δείχνουμε στο ακόλουθο βίντεο 14 σημεία που θα σας γοητεύσουν.

Πρόκειται για έναν σχεδόν εντελώς ορεινό νοµό (εκτός από την Κυνουρία- παραθαλάσσια περιοχή), µε πολλά ορεινά χωριά. Τα δηµοφιλέστερα αυτών είναι η Δηµητσάνα, η Στεμνίτσα και η Καρύταινα, το Τολέδο της Ελλάδας, ενώ το ίδιο εντυπωσιακοί είναι οι οικισμοί Βυτίνα, που θα περπατήσετε στον δρόμο της αγάπης, Καστάνιτσα, Βαλτεσινίκο, Αλωστίναινα, Πιάνα, Βλαχοράφτη, Κάψια, Κοσµάς, Πραστός και Λαγκάδια.

Το κάθε χωριό έχει κάτι το ξεχωριστό που σε περιµένει να το εξερευνήσεις για να αποτυπώσεις σε φωτογραφική μηχανή και μυαλό υπέροχες αναμνήσεις. Εσείς δείτε 14 πανέμορφα σημεία που σίγουρα θα σας γοητεύσουν από τον μαγικό αυτό τόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here