Θάλασσα, ταβερνάκια πάνω στο νερό: Το χωριό στο Ιόνιο που ανακάλυψαν οι Άγγλοι και Ιταλοί - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023

Θάλασσα, ταβερνάκια πάνω στο νερό: Το χωριό στο Ιόνιο που ανακάλυψαν οι Άγγλοι και Ιταλοί


 Είναι, ξέρετε, ελαφρώς… άδικο. Ο κόσμος έχει επικεντρωθεί στο φανταστικό (από πάσης απόψεως) «τότε», παραμερίζοντας για έναν ανεξήγητο λόγο το υπέροχο «τώρα». Εν μέρει, θα πει ο αμετανόητος λάτρης του Ομήρου, δικαίως: το συγκεκριμένο μέρος ήταν το βασίλειο του Οδυσσέα, ο οποίος μοίραζε ατελεύτητο λογοτεχνικό «πόνο», με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη μετά τον Τρωικό πόλεμο να περνάει από χίλια κύματα και να διαρκεί, εν  τέλει, περισσότερα από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Επίσης… «Σὰ βγεῖς στὸν πηγαιμὸ γιὰ την (σ.σ. ακατάληπτο, για λόγους πλοκής), νὰ εὔχεσαι νἆναι μακρὺς ὁ δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις». Ένα από τα πιο ιδιαίτερα ποιήματα του κορυφαίου Έλληνα ποιητή (να το πάρει το ηλεκτρονικό ποτάμι; Ο Καφάβης).

Ιθάκη, λοιπόν, όπως μάλλον κατάλαβαν και οι πιο αδαείς (σε θέματα λογοτεχνίας, στα άλλα είναι βράχος) πέτρες.

Το νησί των Επτανήσων μπορεί κατά το παρελθόν να έχει αποτελέσει ένα από τα πιο προβεβλημένα στα χρονικά της προβολής, όμως στην σύγχρονη εποχή «χάνει» σε…. views από Λευκάδα, Κέρκυρα και Κεφαλονιά.

Θάλασσα-λάδι, ταβερνάκια πάνω στο νερό: Το χωριό–κόσμημα που ανακάλυψαν οι Ιταλοί κι οι Άγγλοι πριν απ' τους Έλληνες (Pics)

Κακώς. Για την ακρίβεια, κάκιστα. Κι αυτό γιατί η ομορφιά της δεν αμφισβητείται- είναι σα ν’ αμφισβητεί κανείς πως η Οδύσσεια υπήρξε έπος. Γίνεται; Προφανώς και όχι.

Σήμερα, ωστόσο, θα επικεντρωθούμε σε ένα συγκεκριμένο, μαγικό μέρος της Ιθάκης, από εκείνα που μπορεί να μην έχουν γίγαντες και μάγισσες ως φωτογενείς πρωταγωνιστές, αλλά καταγάλανα νερά, ταβερνάκια, κότερα και την καλή διάθεση- ακόμα και σ’ αυτό το τόσο ιδιαίτερο καλοκαίρι, λόγω ακρίβειας- σε πρώτο πλάνο.

 

Ο λόγος για το Κιόνι, το παραδοσιακό  χωριουδάκι της Ιθάκης, «στημένο» σ’ ένα από τα πιο όμορφα σημεία του νησιού. Το συγκεκριμένο μέρος ξεχωρίζει για το γεγονός πως εδώ και πάρα πολύ καιρό αποτελεί το ιδεατό αραξοβόλι για δεκάδες (ου μην και παραπάνω…) σκάφη και κότερα, τα οποία κατακλύζουν, υπό νορμάλ συνθήκες, την περιοχή το καλοκαίρι.

Θάλασσα-λάδι, ταβερνάκια πάνω στο νερό: Το χωριό–κόσμημα που ανακάλυψαν οι Ιταλοί κι οι Άγγλοι πριν απ' τους Έλληνες (Pics)

Αυτός μάλιστα είναι και ο λόγος που το Κιόνι «ανακαλύφθηκε» πρώτα από τους Ιταλούς- που βρίσκονται και δίπλα-, εν συνεχεία από τους Άγγλους και στο τέλος από τους ίδιους τους Έλληνες! 

Η εξέχουσα θέση του, το γεγονός πως έχει χτιστεί αμφιθεατρικά και η αξέχαστη (μια δοκιμή θα σας πείσει…) βόλτα στο κέντρο, το οποίο κοσμούν μερικές εκπληκτικές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και καταστήματα δώρων, καθιστούν το Κιόνι έναν must-see προορισμό.

 

Και, εξυπακούεται, οι κολπίσκοι με αυτά τα νερά του Ιονίου σε αποχρώσεις έντονου γαλάζιου με βαθιές μπλε πινελιές, τα οποία προσκαλούν τον επισκέπτη (εν είδει Σειρήνων, θα μπορούσαμε να πούμε, μιας και μιλάμε για επίσκεψη στην Ιθάκη…) να βουτήξει και να «χαθεί» μέσα τους, κάνοντας το μπάνιο της ζωής του.

Για όσους αρέσκονται να ψάχνουν για ιστορικά στοιχεία κατά την περίοδο των διακοπών τους, στο Κιόνι υπάρχει μέρος του πέτρινου σπιτιού όπου έμενε ο Καραϊσκάκης, ενώ θα συναντήσει κανείς και τους 3 καλοδιατηρημένους ανεμόμυλους, που αποτελούν το σήμα-κατατεθέν της περιοχής.

 

Φέτος το καλοκαίρι, το καλύτερο δώρο για τον εαυτό μας θα είναι μια καλοκαιρινή απόδραση σε ένα μέρος μαγικό και ονειρεμένο. Το Κιόνι είναι βέβαιο ότι θα σου δώσει περισσότερα απ’ όσα ζητάς! Αρκεί να το επιλέξεις…

menshouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here