Το αθέατο χωριό της Πελοποννήσου που όποιος το βρίσκει δεν ξανακάνει αλλού διακοπές! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 26 Αυγούστου 2023

Το αθέατο χωριό της Πελοποννήσου που όποιος το βρίσκει δεν ξανακάνει αλλού διακοπές!

 


Υπάρχει ένα μέρος που μπορείς να συνδυάσεις τις ασφαλείς διακοπές με τις εξαιρετικές τιμές. Τι θα λέγατε αν σας πληροφορούσε κάποιος πως υπάρχει ένα μέρος «κρυφό» από τους τουρίστες…

Κι αν, πέραν τούτων, σας έλεγε πως αυτό το φανταστικό (από πάσης απόψεως) μέρος «αγκαλιάζεται» από μεγάλους βράχους και πυκνή, καταπράσινη βλάστηση, φιγουράροντας  πάνω στο κύμα; Θα τον περνούσατε για τρελό κατά πάσα πιθανότητα και θα του λέγατε πως έχει μια έμφυτη ροπή στο παραμύθι, σωστά;

Καλύτερα να μην το κάνετε. Βλέπετε, το Κυπαρίσσι Λακωνίας υπάρχει πράγματι και είναι όπως ακριβώς σας το περιέγραψε αυτός ο άγνωστος κύριος μέσω του menshouse. Το παραθαλάσσιο χωριουδάκι της Λακωνίας είναι απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο (ή, έστω, από την συντριπτική πλειονότητα που δεν γνωρίζει την ύπαρξή του), καθώς μέχρι τη δεκαετία του 1970 δεν υπήρχε καν οδικό δίκτυο που να οδηγεί εκεί!

Ο Πάρνωνας υψώνεται επιβλητικά πάνω από το Κυπαρίσσι (που, όπως σωστά καταλάβατε, πήρε το όνομά του από τα πολλά κυπαρίσσια της περιοχής), τα γαλαζοπράσινα νερά του Μυρτώου Πελάγους το βρέχουν εντυπωσιακά και με την πλησιέστερη πόλη ν’ απέχει αρκετά χιλιόμετρα, ο επίγειος αυτός παράδεισος ανοίγει κάθε χρόνο τις τουριστικές του πύλες για λίγους και καλούς.

Κρυμμένο για σοβαρό λόγο: Το αθέατο ελληνικό χωριό που όποιος το βρίσκει δεν ξανακάνει αλλού διακοπές (Pics)

Ο λόγος για την τόσο ιδιαίτερη τοποθεσία του είναι απλός και πρακτικός: το Κυπαρίσσι είναι αθέατο από την παραλία, πολύ απλά για να προστατευτεί από τους πειρατές που τους περασμένους αιώνες λυμαίνονταν τις ακτές της Πελοποννήσου- ένα «τρικ» που έπιασε, φυσικά, διατηρώντας ακέραιο το… θαύμα.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του κεντρίζει το μάτι του επισκέπτη, ενώ η ψυχή γαληνεύει στη Μεγάλη Άμμο- την πιο διάσημη παραλία του χωριού, με το υπέροχο λευκό βότσαλο και τα νερά που χαράσσονται στην καρδιά και το μυαλό για πάντα.

Στα 4 γραφικά ταβερνάκια που βρίσκονται κοντά στο Κυπαρίσσι μπορεί κανείς να δοκιμάσει κλασικές αλλά και ιδιαίτερες μεσογειακές γεύσεις, ενώ για όσους θέλουν να εξερευνήσουν κι άλλες παραλίες υπάρχει τόσο η Μικρή Άμμος, όσο και η Αγία Κυριακή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την καρδιά του χωριού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here