ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΧΑΡΙΤΣΗΣ-ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΑΛΛΑ.. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΧΑΡΙΤΣΗΣ-ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΑΛΛΑ..

Σε πολύ καλό κλίμα τα είπαν τις προηγούμενες μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης και ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συζήτησης που είχαν οι δύο άνδρες, κατά την επίσκεψη του δημάρχου στο γραφείο του υπουργού, βρέθηκαν ο οδικός άξονας Καλό Νερό – Τσακώνα και το λιμάνι Κυπαρισσίας.
Σε δηλώσεις του χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας επισήμανε πως ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα βρίσκεται ακόμα σε μελετητική φάση και απαιτείται πολύ μεγάλο διάστημα για την υλοποίησή του, ωστόσο έθεσε το θέμα ώστε να μένει στην επικαιρότητα και να υπάρχει μια διεκδικητική φωνή για την αναγκαιότητα υλοποίησής του. Ο κ. Χαρίτσης, αν και δεν είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, εξέφρασε στον κ. Κατσίβελα το ενδιαφέρον του για το έργο και τη συνεργασία που έχει και θα έχει με τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες των μελετών που απαιτούνται. Μελετητικά έχει αναλάβει το έργο ο ΜΟΡΕΑΣ, αλλά η πολιτική παρακολούθηση της διαδικασίας είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Κατσίβελας σημείωσε πως το έργο αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για την Τριφυλία, τόσο για τον πρωτογενή τομέα όσο και για τον τουρισμό. Μάλιστα, πρόθεση του δημάρχου Τριφυλίας είναι η σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, με ένα και μοναδικό θέμα τον οδικό άξονα Καλό Νερό – Τσακώνα, με προσκεκλημένους φορείς και συλλόγους, ώστε να πιστοποιηθεί η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, καθώς ωριμάζουν οι συνθήκες να το διεκδικήσει η κοινωνία της περιοχής. Άλλο θέμα που τέθηκε ήταν οι δυνατότητες για υλοποίηση του έργου του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι.
Για το λιμάνι Κυπαρισσίας, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, εκκρεμεί η δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της ζημιάς που έχει προκληθεί, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ με υπογραφή του κ. Χαρίτση. Συζήτησαν, επίσης, την επέκταση του προσήνεμου μόλου, καθώς και την προοπτική της εκβάθυνσης. Ακόμη, κουβέντιασαν για τη μελέτη του δικτύου άρδευσης από το Φιλιατρινό φράγμα, με τον κ. Κατσίβελα να ζητά την παρέμβαση του κ. Χαρίτση για την επιτάχυνση των διαδικασιών, για το ΒΙΟΚΑ Γαργαλιάνων, που, όπως είπε ο κ. Κατσίβελας, αυτές τις μέρες τελειώνει η μελέτη, για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από Αλικοντούζι μέχρι Γαργαλιάνους, για το στάδιο Φιλιατρών και τη χρηματοδότηση μελέτης που έχει εκπονήσει ο Δήμος, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, για κατασκευή στίβου – κουλουάρ. Συζήτησαν, δε, για τις δυνατότητες στήριξης της τυποποίησης και προώθησης αγροτικών προϊόντων, καθώς και των τουριστικών υποδομών μέσα από το ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here