Εγκληματική δράση με φόλες σκορπίζει αναστάτωση, θλίψη και θάνατο στο Καλό Νερό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εγκληματική δράση με φόλες σκορπίζει αναστάτωση, θλίψη και θάνατο στο Καλό Νερό


Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Καλού Νερού Τριφυλίας και οι φιλόζωοι της περιοχής από τις φόλες που ρίχνουν ασυνείδητοι και μάλιστα σε κεντρικά σημεία του χωριού για να σκοτώσουν αδέσποτα σκυλιά. Τουλάχιστον πέντε σκυλάκια, μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί πως μέσα σε χρονικό διάστημα τριών περίπου εβδομάδων έπεσαν θύματα της εγκληματικής δράσης άγνωστου ή αγνώστων που έριξαν φόλες και δολοφονήθηκαν.
Η τραγική κατάσταση με τις φόλες στην περιοχή του Καλού Νερού, αλλά και σ’ ολόκληρο το δήμο Τριφυλίας, λαμβάνει, δυστυχώς, ανεξέλεγκτες διαστάσεις αφού και τους προηγούμενους μήνες τόσο στους Γαργαλιάνους όσο και στις γύρω περιοχές, όπως και στην Κυπαρισσία πριν λίγες μέρες, δολοφονήθηκαν αδέσποτα με φόλες. Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν από την εγκληματική δράση σε βάρος των σκύλων, αδέσποτων αλλά και, σε κάποιες περιπτώσεις, δεσποζόμενων. Επίσης, ο φόβος τους μεγαλώνει επειδή πάντα υπάρχει ορατός ο κίνδυνος και ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθει σε επαφή με τα δηλητήρια κάποιο μικρό παιδάκι που παίζει και τότε θα κινδυνεύσει σοβαρά και η ίδια η υγεία του παιδιού. Ενδεχόμενο που, ιδίως στο Καλό Νερό, τις τελευταίες εβδομάδες, κάνει τους κατοίκους να βρίσκονται σε απόγνωση και ιδίως οι φιλόζωοι και όσοι έχουν οικόσιτα σκυλιά νυχθημερόν φοβούνται για το επόμενο κρούσμα και θύμα. Κάτοικοι της περιοχής και φιλόζωοι κάνουν λόγο για εγκληματική δράση και, μάλιστα, έχουν καταφύγει στις Αστυνομικές Αρχές όπου έχουν δώσει καταθέσεις και έχουν σχηματιστεί δικογραφίες, ενώ σπλάχνα άτυχου ζώου που βρήκε φρικτό θάνατο από φόλα εστάλησαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για τοξικολογικές εξετάσεις και αναλύσεις. Οι φιλόζωοι της περιοχής, μόνοι τους προσπαθούν να βοηθούν τα αδέσποτα και με δικές τους δαπάνες τούς παρέχουν τροφή, εμβόλια, στειρώσεις και περίθαλψη. Μετά τα τελευταία κρούσματα η θλίψη τους είναι απερίγραπτη και καθημερινά αγωνιούν και φοβούνται από την εγκληματική δράση με φόλες στο Καλό Νερό και την ευρύτερη περιοχή του δήμου. Ακόμα και σκυλάκι που είχε πυροβοληθεί και είναι γεμάτο με σκάγια, στο Καλό Νερό, εντόπισαν και περιθάλπουν. Όπως, δε, πληροφορήθηκαν, μετά από καιρό, σε γειτονική Τοπική Κοινότητα, στις Ράχες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, άγνωστος ή άγνωστοι είχαν πυροβολήσει και σκοτώσει το μήνα Νοέμβριο πέντε σκυλάκια. Φιλόζωοι της περιοχής με εκκλήσεις τους στα social media αλλά και με διαρκείς επαφές με κατοίκους, προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο. Πραγματικά σοκαριστικές, όσο και «σκληρές» είναι οι εικόνες που έχουν αναρτήσει στο facebook από άτυχα ζώα που βρήκαν τραγικό θάνατο από μαζικές δηλητηριάσεις με φόλες στο Καλό Νερό.
Μάλιστα, σημειώνουν πως έχει σχηματιστεί δικογραφία και η υπόθεση θα φτάσει στις Εισαγγελικές Αρχές, ζητώντας από όποιον γνωρίζει ή είδε κάτι ή κάποιον, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Καλό Νερό, που να έριχνε τροφή σε τρία σκυλάκια, που ήταν αδερφάκια, στον παραλιακό δρόμο, δεξιά κι αριστερά του κεντρικού δρόμου που καταλήγει στην παραλία και γύρω από την εκκλησία, να το αναφέρει στο Α.Τ. Κυπαρισσίας ή να επικοινωνήσει με φιλόζωους της περιοχής που προσέχουν και φροντίζουν τα αδέσποτα. Δυστυχώς και τα τρία σκυλάκια βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες, ενώ το Νοέμβριο είχε δολοφονηθεί κι ένα ακόμα, το τέταρτο αδερφάκι τους. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δολοφονήθηκε και η σκυλίτσα που ήταν μητέρα τους, ενώ άλλα δυο σκυλάκια το προηγούμενο διάστημα είχαν το ίδιο τέλος. Ένα σκυλάκι στάθηκε τυχερό, καθώς ενώ είχε φάει τροφή δηλητηριασμένη με φόλα, ευτυχώς, το είδε γυναίκα από την Αυστρία που ήταν στον παραλιακό δρόμο με το τροχόσπιτό της και κινητοποιήθηκε, μαζί και με άλλους φιλόζωους και το έσωσαν. Σημαντική είναι η συνδρομή για τη βοήθεια στα αδέσποτα που παρέχουν οι κτηνίατροι Γιάννης Μαρκόπουλος και Ελισάβετ Γκέσκου, τους οποίους οι φιλόζωοι ευχαριστούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν αφιλοκερδώς για τα αδέσποτα, ενώ, παράλληλα, εκφράζουν ευχαριστίες προς το Α.Τ. Κυπαρισσίας και το διοικητή του, Γεώργιο Κρυοβρυσανάκη για το άμεσο ενδιαφέρον, την άψογη συνεργασία και τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών που σκορπίζουν το θάνατο με τις φόλες. «Μην αφήνετε τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ να σκοτώνουν αθώα πλάσματα. Μιλήστε!», η έκκληση που απευθύνουν φιλόζωοι από το Καλό Νερό και την ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται πως, η δηλητηρίαση ζώων είναι ποινικά αξιόποινη πράξη, αποτελεί αυτόφωτο αδίκημα και διώκεται αυτεπάγγελτα.
Η πράξη, δε, αυτή καθεαυτή, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή και ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες ενδέχεται να έχει μοιραία αποτελέσματα. Απέναντι στην ανεξέλεγκτη εγκληματική δράση με φόλες, οφείλουν όλοι, δημοτική Αρχή Τριφυλίας, σύλλογοι, φορείς, κρατικές Αρχές και υπηρεσίες και τοπική κοινωνία, να συνεργαστούν στενά ώστε να βρουν τρόπο και λύση αντιμετώπισης, συνολικά και συνδυαστικά, με πρωτοβουλίες και δράσεις που, εκτός από την καθημερινή μέριμνα και φροντίδα για τα αδέσποτα, να εκπέμπουν και μηνύματα στην κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα εγκαταλείποντας τα ζώα στο έλεος...

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here