ΜΕ ΧΑΡΙΤΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΧΑΡΙΤΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΝΕΡΟ-ΤΣΑΚΩΝΑ

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Κατσίβελα με Χαρίτση για έργα της Τριφυλίας 
Εργα που αφορούν την Τριφυλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση τη Δευτέρα στην Αθήνα. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με θετική ανταπόκριση από την πλευρά του υπουργού, που δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα του δήμου, ενώ ικανοποίηση υπήρξε και από την πλευρά του δημάρχου τονίζοντας ότι βρήκε κατανόηση και ανταπόκριση.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κατσίβελας σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε: «Ο υπουργός έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας. Από την πλευρά του δήμου παρουσιάστηκαν όλα τα μεγάλα έργα που χρειάζονται να γίνουν. Στην Τριφυλία υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Παρότι οι δυνατότητες είναι παρά πολλές, λείπουν βασικές υποδομές».
Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Το πρώτο μεγάλο θέμα που έφερα στη συζήτηση ήταν ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, που όπως γνωρίζει ο υπουργός από τη συνάντηση με τον κ. Δέδε, ο "Μορέας" έχει αναλάβει την μελέτη. Ομως είναι ένα καθοριστικό έργο που πρέπει να γίνει για την περιοχή μας. Γιατί αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι, είναι ότι η Τριφυλία είναι το μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο στη γεωργία. Παράγει αγροτικό προϊόν που ξεπερνά τα 170 εκ. ευρώ. Τώρα που ωριμάζουν οι συνθήκες, ήρθε η ώρα όλη η κοινωνία να διεκδικήσει την υλοποίηση αυτού του έργου σε ορατό χρονικό ορίζοντα.
Το δεύτερο μεγάλο έργο, που είναι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας αλλά οφείλουμε να το δούμε, είναι ο δρόμος Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι. Συζητήσαμε και το θέμα του λιμανιού της Κυπαρισσίας που εκκρεμεί η δημοπρασία και το οποίο με την έγκριση του ίδιου έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συζητήσαμε τις δυνατότητες επέκτασης του βραχίονα και την προοπτική εκβάθυνσής  του.
Ζήτησα να προχωρήσει το θέμα των αγωγών άρδευσης για το Φιλιατρινό φράγμα, που είναι τομεακό έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Κουβεντιάσαμε για το θέμα του βιολογικού των Γαργαλιάνων, μια μελέτη που ολοκληρώνεται αυτές τις ημέρες, όπως και την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από το Παλαιό Λουτρό μέχρι την πόλη των Γαργαλιάνων. 
Εθεσα το θέμα για το στάδιο των Φιλιατρών για το οποίο έχει γίνει μια προμελέτη από το δήμο, που εκτιμά τη δαπάνη για τη δημιουργία υποδομών στίβου περίπου στις 700.000 ευρώ. Συζητήσαμε την δυνατότητα που υπάρχει να βοηθήσει παραγωγούς ως προς την κατεύθυνση της τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και την προώθησή τους, όπως και την στήριξη των τουριστικών υποδομών μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here