ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΝΙΚΟ ΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές υγείας για τα κρούσματα του κοροναϊού που εμφανίστηκαν από την Κίνα.
Σε έκτακτη συνεδρίασή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ασχολήθηκε με το θέμα καθώς διάχυτος είναι ο παγκόσμιος φόβος για την εξάπλωση της επιδημίας που έχει στοιχίσει ως τώρα τη ζωή σε 6 ανθρώπους στην Κίνα.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ περιγράφει τα περιστατικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Κίνα, Ταϊλάνδη και Ιαπωνία αλλά και τα συμπτώματα από το νέο στέλεχος του κοροναϊού.
Ο ΕΟΔΥ επισημαίνει πάντως πως σύμφωνα με τον ΠΟΥ δεν υπάρχουν περιορισμοί, προς το παρόν, σε σχέση με ταξίδια ή συστάσεις για έλεγχο στις πύλες εισόδου.
Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για το νέο στέλεχος του κοροναϊού
Στην πόλη Wuhan, επαρχία Hubei, στην Κίνα εμφανίστηκε συρροή κρουσμάτων πνευμονίας. Στις 9 Ιανουαρίου 2020 οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για νέο στέλεχος κοροναϊού. Έως τις 12 Ιανουαρίου 2020 αναφέρθηκαν 43 επιβεβαιωμένα κρούσματα πνευμονίας από το νέο στέλεχος κοροναϊού και ένας θάνατος σε άτομο με υποκείμενο νόσημα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κυρίως πυρετό και αναπνευστική δυσχέρεια και οι ακτινογραφίες θώρακα έδειξαν σοβαρές αλλοιώσεις και στους δύο πνεύμονες. Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας εντόπισαν και παρακολουθούν 763 στενές επαφές των κρουσμάτων. Έως σήμερα δεν υπάρχουν αναφορές για μετάδοση από άτομο σε άτομο ή μετάδοση σε επαγγελματίες υγείας. Από την προκαταρκτική επιδημιολογική έρευνα προέκυψε ότι τα περισσότερα κρούσματα είτε εργάζονται είτε επισκέπτονται συχνά την αγορά θαλασσινών της πόλης Wuhan όπου εκτός από θαλασσινά πωλούνται κοτόπουλα, νυχτερίδες, μαρμότες και άλλα άγρια ζώα. Η αγορά έκλεισε την 1η Ιανουαρίου 2020 ώστε να καθαριστεί και να απολυμανθεί. Η πόλη Wuhan έχει 19 εκατομμύρια πληθυσμό και είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Hubei που ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 58 εκατομμύρια πληθυσμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here