ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Οι προσπάθειες του νέου προέδρου Παναγιώτη Χλέπα αλλά και των υπόλοιπων μελών δεν ήταν αρκετές για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, τα οποία είναι οικονομικά κυρίως, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να μην μπορεί πλέον να αντεπεξέλθει στις καθηµερινές υποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της. Ύστερα από συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφασίστηκε το ζήτημα να παραπεμφθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να βρεθεί άμεσα λύση. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Χλέπας στην εισήγησή του είπε: "Η Κ.Ε.∆Η.Τ είναι µια επιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα, µέσω της oποίας υλοποιείται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Επίσης λειτουργεί τον παιδικό σταθµό Θάνα, τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Σχίζα», τον παιδικό βρεφονηπιακό σταθµό «Καραµελόσπιτο», το Κ∆ΑΠ Θάνα και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας καθώς επίσης και διαχειρίζεται το Σπήλαιο Κάψια. Από την ηµέρα της λειτουργίας της επιχείρησης ως ∆ΕΑ∆ΗΤ, έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες συμπολίτες µας στις παραπάνω δοµές της, καθώς επίσης µε τις δράσεις της έχει βοηθήσει την τοπική κοινωνία, είτε ανοίγοντας θέσεις εργασίας, είτε την τοπική αγορά µε προµήθειες αναλωσίµων. Αυτή την στιγµή βρίσκεται σε τραγική οικονοµική κατάσταση µε αποτέλεσµα να µην µπορεί πλέον να ανταπεξέλθει στις καθηµερινές υποχρεώσεις της και στην στήριξη των δοµών της. Το πρόγραµµα «Βοήθεια στο σπίτι», το οποίο απευθύνεται σε ευπαθείς οµάδες ανθρώπων, που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του προγράµµατος, δυστυχώς δεν δύναται να λειτουργήσει οµαλά. Η Επιχείρηση αδυνατεί να ανταποκριθεί στα στοιχειώδη. 
∆εν υπάρχει η δυνατότητα προµήθειας καυσίµων για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και φαρµακευτικού υλικού που είναι άκρως απαραίτητα στα πλαίσια των υπηρεσιών του προγράµµατος. Ως εκ τούτου το προσωπικό της επιχείρησης δεν µπορεί να εξυπηρετήσει τους ωφελούµενους που ανέρχονται περίπου σε (350) άτοµα. Όσον αφορά τους παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθµούς και τα Κ∆ΑΠ, λειτουργούν εξίσου µε µεγάλη δυσκολία. Ο παιδικός βρεφονηπιακός σταθµός Σχίζα φιλοξενεί (21) παιδιά και βρέφη, ο παιδικός βρεφονηπιακός σταθµός Καραµελόσπιτο φιλοξενεί (12) παιδιά και βρέφη, το Κ∆ΑΠ Θάνα φιλοξενεί (26) παιδιά και το Κ∆ΑΠ Μαντινείας φιλοξενεί (33) παιδιά. Μέχρι σήµερα από δωρεές καταφέραµε να παρέχουµε στις δοµές µας καύσιµα και τρόφιµα, προκειµένου να συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε στις δοµές µας είναι καθηµερινά και έχουµε εξαντλήσει κάθε πόρο για την εύρυθµη λειτουργία των δοµών. Τα παιδιά και τα βρέφη δεν είναι δυνατόν να φιλοξενούνται στους χώρους των σχολείων χωρίς θέρµανση και αδιαµφισβήτητα δεν µπορούν να µείνουν χωρίς σίτιση." Μετά την εισήγηση του προέδρου το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ αποφάσισε ομόφωνα: 
 Την παραπομπή του ζητήµατος προς συζήτηση στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Τρίπολης, ώστε εκείνο να προβεί στην λύση του προβλήµατος άµεσα, µε τις όποιες διαδικασίες κρίνονται απαραίτητες, µεταφέροντας όλο το προσωπικό και τις δοµές της Κ.Ε.∆Η.Τ. στο ∆ήµο Τρίπολης, µε απώτερο σκοπό την εύρυθµη λειτουργία και την εξυγίανση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here