ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Νέο προγραμματισμό κάνει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μεταθέσει για το δεύτερο εξάμηνο του έτους τις πληρωμές φόρων και εισφορών. Όλα δείχνουν πως για πρώτη φορά θα μετατεθεί και η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο προβληματίζεται για την πορεία των εσόδων στο σύνολο του έτους, καθώς η μετάθεση όλων των πληρωμών στο δεύτερο εξάμηνο, συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των φορολογούμενων εξαιτίας των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία δημιουργεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο γρίφο.
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αλλά και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε κάθε δημόσια παρέμβαση τους επαναλαμβάνουν ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο όσοι δεν έχουν αναστείλει την επαγγελματική τους δραστηριότητα και ταυτόχρονα δεν έχουν πληγή ιδιαίτερα από την κρίση, να συνεχίσουν κανονικά της πληρωμές των υποχρεώσεων τους προς το Δημόσιο. Για αυτό το λόγο και υπάρχει η πρόβλεψη έκπτωσης 25% για όσους πληρώσουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, είτε αυτές είναι ρυθμισμένες παλαιές οφειλές, είτε τρέχουσες. Επιπλέον, εάν οι πληρωτέες τον μήνα Απρίλιο υποχρεώσεις ΦΠΑ καταβληθούν εμπρόθεσμα, το 25% του ποσού τους συμψηφίζεται με πάσης φύσεως μελλοντικές φορολογικές οφειλές.
Η δυσκολία ωστόσο του μεγαλύτερου μέρους των φορολογούμενων να καταβάλουν στο σύνολο τους τις υποχρεώσεις τους, οδηγούν το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση να αλλάξει τον ετήσιο προγραμματισμό του σχετικά με το χρόνο υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Αλλαγές θα γίνουν και στο χρόνο καταβολής των υφιστάμενων υποχρεώσεων, καθώς σχεδιάζεται η πληρωμή τους να γίνουν σε περισσότερες δόσεις προκειμένου να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Νέες προθεσμίες

Η πορεία εξέλιξης της πανδημίας θα κρίνει τον ακριβή χρόνο για την περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, γεγονός που θα επηρεάσει και τον προγραμματισμό για την πληρωμή των δόσεων προς την εφορία. Αυτό σημαίνει ότι εάν η υποβολή μετατεθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους, υπάρχει ενδεχόμενο να πάει χρονικά προς τα πίσω η έναρξη καταβολής των δόσεων.
Ήδη στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση η ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να μετατεθεί από το τέλος Ιουνίου, για το τέλος Ιουλίου ή ακόμα αργότερα, ανάλογα με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο ότι τους τελευταίους μήνες του χρόνου θα μαζευτούν όλες οι αποπληρωμές φόρων (εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης, ΕΝΦΙΑ, ρυθμίσεις κτλ) το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο  να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των φορολογούμενων να ρυθμίσουν την αποπληρωμή των φόρων αυτής της περιόδου, σε 24 ή ακόμα και 48 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν με την τακτοποίηση και των υπολοίπων υποχρεώσεων.
https://www.huffingtonpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here