ΜΑΙΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ- ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΤΣΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ..ΠΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΜΑΙΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ- ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΤΣΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙ ΦΑΓΑΜΕ ΤΟΝ..ΠΕΤΣΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ

Με την αισιοδοξία ότι η υγειονομική όσο και η οικονομική κρίση θα αποδειχθούν μια προσωρινή παρένθεση, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ενώ οι Υπουργοί της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας και Βασίλης Κικίλιας αναφέρονται πλέον στην επιστροφή μας σε μια “ελεγχόμενη” καθημερινότητα στα τέλη Μαϊου, η οποία θα είναι στοχευμένη σύμφωνα με την στρατηγική που αναπτύσσει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα.
“Το γεγονός ότι αντιμετωπίσαμε όλοι μαζί την πανδημία και τις συνέπειές της με μία πειθαρχία, ίσως απροσδόκητη για πολλούς, δείχνει ότι τελικά έχουμε αντοχές.(…)Τα δύσκολα θα τα ξεπεράσουμε μαζί και θα τα ξεπεράσουμε γρήγορα”, αναφέρει ο Πρωθυπουργός ενώ τονίζει “Έχω βάλει ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, όχι μόνο τώρα αλλά και μακροπρόθεσμα: να αποκτήσουμε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο να είναι σημείο αναφοράς, όχι μόνο για τη χώρα αλλά και πανευρωπαϊκά”.

Η χαλάρωση των μέτρων

Αναφερόμενος στη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραπέμπει στον Μάιο: “Πιστεύω ότι στα τέλη του μήνα θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα, ώστε τον Μάιο να αρχίσουμε, σταδιακά, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, να χαλαρώνουμε τα μέτρα. Αλλά η χαλάρωση αυτή θα γίνεται βήμα βήμα”.
Με το βλέμμα στην επόμενη ημέρα, σημειώνει ότι πλέον η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζεται ως ειδική περίπτωση: “Ξέρω ότι θα έχουμε μία βαθιά ύφεση το 2020. Αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η επιστήμη θα δώσει τις απαντήσεις που τώρα περιμένουμε, η ανάκαμψη το 2021 θα είναι μεγαλύτερη για την Ελλάδα από όση θα είναι η ύφεση του 2020.” Εστιάζει δε, στην κοινωνική δικαιοσύνη που θα πρέπει να υπάρξει σε επιχορηγήσεις και επιδόματα, διαμηνύοντας ότι θα πει και όχι σε αιτήματα που θα του υποβληθούν: “Αν πιστεύουν κάποιοι ότι ξαναγυρίζουμε στην εποχή όπου το κράτος θα καλύπτει όλες τις ζημιές, κάνουν λάθος. Το κράτος είμαστε εμείς τελικά. Γι’ αυτό μιλώ για επιμερισμό των βαρών με δίκαιο τρόπο”.

Στέλιος Πέτσας: Επιστροφή σε φάσεις

Για το Πάσχα αλλά και την προοπτική μακρόσυρτης επιστροφής στην κανονικότητα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1.

Αναφερόμενος στην προοπτική της σταδιακής και μακρόσυρτης επιστροφής στην κανονικότητα, ο κ. Πέτσας είπε ανάμεσα σε άλλα πως “η μετάβαση θα είναι σταδιακή, θα είναι σε φάσεις, θα είναι μακρόσυρτη, και θα είναι στοχευμένη, ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Θα την μάθουν όλοι οι Έλληνες από τις 27 του μηνός και μετά για να προγραμματίσουν τη ζωή τους, τις οικονομικές και κοινωνικές πτυχές της καθημερινής δραστηριότητάς τους. Ένα από τα βασικά στοιχεία της στρατηγικής μας ήταν να απλώσουμε σε βάθος χρόνου την κορύφωση της πανδημίας, για να μπορέσει να αντέξει το Σύστημα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here