ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

Την έμπρακτη αλληλεγγύη των σούπερ μάρκετ προς τους αγρότες και παραγωγούς προμηθευτές τους ζητούν με επιστολή τους προς τις διοικήσεις, τρεις βουλευτές Πελοποννήσου της Νέας Δημοκρατίας. Οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς, Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης και Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος ζητούν από τα σούπερ μάρκετ να σταθούν «υποστηρικτές σε αυτήν την εθνική μά
χη που δίνουμε όλοι μας, καθώς και στην ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι Έλληνες παραγωγοί να παραμείνουν ενεργοί επαγγελματικά», εξετάζοντας τη δυνατότητα να περιοριστεί η «ποσότητα διάθεσης της εισαγόμενης πατάτας από τα καταστήματα και να βελτιωθεί η τιμή διάθεσης της ελληνικής, έτσι ώστε η τελική τιμή της να καταστεί ανταγωνιστικότερη οικονομικά έναντι των εισαγόμενων». 
 Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, η περίπτωση της ελληνικής πατάτας αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδειχθεί ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά αγροτικά προϊόντα. Η ελληνική πατάτα παράγεται στη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Αχαΐα και αποτελεί διαχρονικά ένα ποιοτικό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας. Παρά το γεγονός ότι φέτος είχε μια καλή ποιοτικά και ποσοτικά χρονιά, έχει εξωθηθεί στο περιθώριο της αγοράς κυρίως λόγω της χαμηλής ιδιωτικής κατανάλωσης, των επιπλοκών στην οικονομία που έφερε η κρίση της πανδημίας, αλλά και της αθρόας εισαγωγής αιγυπτιακής πατάτας από μεγάλες εφοδιαστικές αλυσίδες σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά και να αναγκάζονται να διακόψουν τη συλλογή της, γεγονός που έχει καταστροφικές προεκτάσεις τόσο για το ίδιο το προϊόν, όσο και για την πρωτογενή οικονομία η οποία εμφανίζει σημάδια συρρίκνωσης. 
 Οι βουλευτές θεωρούν ότι με την στήριξη των ελληνικών αγροτικών προϊόντων από την πλευρά των σούπερ μάρκετ, θα βοηθηθούν σημαντικά οι Έλληνες παραγωγοί σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή και θα περιοριστούν οι οικονομικές ζημιές που επέφερε η πανδημία. Επίσης τέτοιες πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν έκφραση ουσιαστικής αλληλεγγύης προς τους παραγωγούς και προμηθευτές και θα στηρίξουν έμπρακτα την εθνική προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη, βελτιώνοντας το σημείο εκκίνησης για όλους, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here