ΓΑΙΑΟΣΕ για την ανενεργή γραμμή Κόρινθος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΓΑΙΑΟΣΕ για την ανενεργή γραμμή Κόρινθος

Θετικά εξελίχθηκε η συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα στην Αθήνα, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, με αντικείμενο την παραχώρηση στην Περιφέρεια -για 50 χρόνια- του χώρου των 55 χιλιομέτρων της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι.
Το ίδιο θέμα, εξ άλλου, θα αποτελέσει αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που θα έχει ο περιφερειάρχης αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι με τους υφυπουργούς Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου καθώς και τον γενικό γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμιο Μπακογιάννη.
Στην αυριανή τηλεδιάσκεψη -με τη συμμετοχή επίσης στελεχών της Περιφέρειας από την Π.Ε. Κορινθίας, αλλά και από την έδρα-, θα αυζητηθεί η εκπόνηση ειδικού χωροταξικού για τη συγκεκριμένη έκταση.
Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας είναι να γίνουν έργα αναβάθμισης της συγκεκριμένης περιοχής -καθώς και των 4 σιδηροδρομικών σταθμών που υπάρχουν από την Κόρινθο μέχρι το Δρεβένι- με σκοπό να αλλάξει η εικόνα της και να ενισχυθεί η προοπτική της Κορινθίας ως τουριστικός τόπος.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΣΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟ
Νωρίτερα αύριο Μεγάλη Πέμπτη, στις 10 το πρωί συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου θα έχει τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.
Αντικείμενο της εν λόγω τηλεδιάσκεψης θα αποτελέσει η αναβάθμιση των υποδομών -αλλά και η δημιουργία πλανητάριου- στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου, στην Κορινθία.
Το εν λόγω αστεροσκοπείο είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και λειτουργεί, από το 1972, στο όρος Κυλλήνη, κοντά στο Κρυονέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here