ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ

Απρόσκοπτα θα συνεχιστεί η υλοποίηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Περιφερειών (ΠΕΠ), καθώς δεν θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για νέες εντάξεις ή προσκλήσεις από τις περιφερειακές ΕΥΔΕΠ, ενώ όσον αφορά τα έργα του προγράμματος “Φιλόδημος” αυτά θα υπαχθούν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” -εκτός από εκείνα που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ.
Τα παραπάνω, μεταξύ άλλων, έγιναν γνωστά στην τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, μεταξύ του Δ.Σ. της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και των υπουργών Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνι Γεωργιάδη, των υφυπουργών Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη,  Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Γιάννη Τσακίρη καθώς και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκου.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε την ίδια ώρα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ, εκπροσώπησε ο αναπληρωτής του, αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος.

ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σημερινής τηλεδιάσκεψης έγιναν γνωστά τα εξής:
-Ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι προβλέπεται να περάσουν στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” όλα τα έργα  του προγράμματος “Φιλόδημος” -Περιφερειών και δήμων-, πλην όσων ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών για το τι θα ενταχθεί, μετά την οριστικοποίηση των μεταφερόμενων έργων και των χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ.
Ο υπουργός, εξ άλλου, γνωστοποίησε ότι επισπεύδεται η διαδικασία για την μεταφορά κρατικών αρμοδιοτήτων, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στις Περιφέρειες
-Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι δεν θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου του για νέες εντάξεις ή προσκλήσεις στο ΕΣΠΑ.

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΔΕ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2018
-Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την δημοσιονομική πολιτική, Θόδωρος Σκυλακάκης -ο οποίος έγινε αποδέκτης πρότασης, εκ μέρους της ΕΝΠΕ, για αύξηση των πιστώσεων του φετινού προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) στο ύψος που είχε το 2018- δήλωσε ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του 2021 αναμένεται να είναι πολύ περιορισμένο λόγω επαναφοράς δημοσιονομικών περιορισμών.
Ο ίδιος έκανε λόγο για άμεση δημοπράτηση όσο το δυνατόν περισσότερων έργων και για ένταξη περισσότερων έργων ΣΔΙΤ, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι προβλέπεται άμεση τροποποίηση του Ν. 4412/2016, ο οποίος αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here