ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΣΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Έτοιμοι, οργανωμένοι και προετοιμασμένοι έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας είναι οι κομμωτές στην Ελλάδα, καθώς τα κουρεία θα είναι τα πρώτα θα ανεβάσουν ξανά τα ρολά για να υποδεχτούν τους πελάτες. Και μάλιστα αναμένεται να γίνει… χαμός καθώς τα ραντεβού της επόμενης ημέρας κλείνονται κατά δεκάδες.
Ωστόσο όπως και οι ίδιοι επισημαίνουν το να είσαι ο πρώτος στην κούρσα της άρσης των μέτρων πέρα από τα θετικά κρύβει φόβους και πολύ αγωνία.

Ετοιμάζονται τα κομμωτήρια σε όλη την Ελλάδα

Οπως ανέφερε μιλώντας στο in.gr η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδας, Μαρία Σωτηροπούλου, η πλειοψηφία των κομμωτών θεωρεί πως η προσέλευση πελατών ειδικά τις πρώτες δύο εβδομάδες θα είναι πολύ μεγάλη.
Ωστόσο επισήμανε πως ακριβώς γι’ αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει ένα οργανωμένο σχέδιο ώστε να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών αλλά και των κομμωτών οι οποίοι σε λίγες μέρες θα βρίσκονται ουσιαστικά στην πρώτη γραμμή.

Καλό να υπάρχει λίστα αναμονής – Επιβάλλονται τα ραντεβού

«Eίναι πολύ θετικό να υπάρχει λίστα αναμονής. Οι πελάτες επιβάλλεται να κλείνουν ραντεβού αλλά και οι επαγγελματίες να έχουν ένα χρονοδιαγράμμα καθώς έτσι κι αλλιώς θα μπορεί να εισέρχεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων σε κάθε μαγαζί», τόνισε η κ. Σωτηροπούλου επισημαίνοντας πως ακόμη δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα κομμωτήρια.

Αμέτρητες οι καταγγελίες εν μέσω καραντίνας

Η Πρόεδρος ωστόσο παρά την αισιοδοξία της πως οι περισσότεροι δεν θα φοβηθούν να επισκεφτούν τα κομμωτήρια δεν έκρυψε την πικρία της για όσα γίνονται εν μέσω καραντίνας, καθώς οι καταγγελίες για πλανόδιους κομμωτές που συνεχίζουν να εργάζονται δίνουν και παίρνουν.
«Θεωρώ ανεύθυνους τόσο τους πλανόδιους κομμωτές που συνεχίζουν κι εργάζονται την στιγμή που ο κλάδος έχει κατεβάσει ρολά, αλλά και όσους δέχονται να μπουν σε κίνδυνο βάζοντας τον καλλωπισμό πάνω από την υγεία τους», τόνισε η κ. Σωτηροπούλου προσθέτοντας πως πολλοί είναι οι επαγγελματίες κομμωτές που έχουν δεχτεί πιέσεις για να λειτουργήσουν με αυτό τον τρόπο, αλλά ποτέ δεν το έκαναν σεβόμενοι τις αποφάσεις της πολιτείας αλλά και το κοινό καλό.

Να ληφθούν μέτρα προστασίας και για τους εργαζομένους -Αιτήματα

Ωστόσο σύμφωνα με την Πρόεδρο της ΚΟΚΚΚΕ η πολιτεία δεν πρέπει να ξεχάσει και τους επαγγελματίες κομμωτές όταν ανοίξουν και πάλι οι επιχειρήσεις.
«Συμφωνούμε με την εκ περιτροπής εργασίας εφ ΄όσον πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός μέσα σε ένα κομμωτήριο, ωστόσο πρέπει να διασφαλιστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα παίρνουν όσοι απασχολούνται με αυτό τον τρόπο», τόνισε στο in.gr η Σωτηροπούλου προσθέτοντας πως το ωράριο των εργαζομένων θα πρέπει να είναι ευέλικτο καθώς και να εξασφαλιστούν οι ετήσιες άδειες όλων.

Τέλος όπως ανέφερε σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο που περνά η Ελλάδα ο σκοπός των επαγγελματιών κομμωτών θα πρέπει να είναι ο ίδιος. Να προσφέρουν δηλαδή τις υπηρεσίες τους με απαραίτητη προϋπόθεση να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και να μην βάζουν την κερδοφορία πάνω από την υγεία τους.
Πάντως δεν είναι μόνο η πρόεδρος της ΚΟΚΚΚΕ που αναφέρει πως όπως και πολλοί κλάδοι, έτσι και ο κλάδος της κομμωτικής περνά μία πολύ δύσκολη περίοδο. Η αβεβαιότητα για το αν θα υπάρξει αλλαγή στο περιβάλλον εργασίας τους σίγουρα προβληματίζει αρκετούς επαγγελματίες κομμωτές, καθώς κανείς δεν έχει σίγουρη απάντηση στην ερώτηση τους.

Ανησυχία από τους επαγγελματίες για την επόμενη μέρα

«Σίγουρα το ενδεχόμενο να μειωθεί το προσωπικό μέσα στα καταστήματα προβληματίζει αρκετούς συναδέλφους» τόνισε η hairexpert Έφη Ζιάγκα προσθέτοντας οτι κατά την άποψή της ο κόσμος δεν θα φοβηθεί να επισκεφτεί τα κομμωτήρια και γι΄αυτό ακριβώς τον λόγο η τήρηση των κανόνων υγιεινής τόσο στον χώρο του κομμωτηρίου όσο και ατομικά είναι πιο αναγκαία από ποτέ.
Από την άλλη πλευρά η κ. Ζιάγκα ανέφερε πως δεν είναι λίγα τα μηνύματα που δέχεται εν μέσω καραντίνας από πελάτισσες της.

Τι ζητάνε οι πελάτισσες εν μέσω καραντίνας

«Νομίζω πως η πιο συνηθισμένη ερώτηση που ακούω εγώ αλλά και άλλοι συνάδελφοι από πελάτισσες μας είναι το να θα είναι οι πρώτες που θα καθίσουν στην καρέκλα μας μετά το τέλος της καραντίνας» ανέφερε η hairexpert επισημαίνοντας πως η πρωτοβουλία να πειραματιστεί κάποια γυναίκα με τα μαλλιά της στο σπίτι χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις μπορεί να μην έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προσοχή στις παρορμητικές κινήσεις

«Σίγουρα δεν μας αρέσουν οι ατέλειες. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να τις υπομένουμε για αρκετό καιρό. Ωστόσο μία λάθος επιλογή ή κίνηση μπορεί να κοστίσει με πολλούς τρόπους και το αποτέλεσμα να είναι χειρότερο από πριν», τόνισε η κ.  Ζιάγκα συμβουλεύοντας τις γυναίκες να κάνουν υπομονή και να προτιμούν πάντα τους επαγγελματίες κομμωτές.

Τι αλλαγές θα προκαλέσει η πανδημία στους επαγγελματίες κομμωτές και τους πελάτες

Από την πλευρά του ο haircolorist, Κωνσταντίνος Καραμέρoς, θεωρεί πως οι αγωνίες για τον κλάδο της κομμωτικής δεν διαφέρουν περισσότερο από αυτές που βιώνει ο περισσότερος κόσμος ανεξαρτήτου κλάδου.
«Όλοι αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στον τομέα της παροχής υπηρεσιών και του τρόπου διαχείρισης του πελατολογίου μας. Ο φόβος της πανδημίας αλλά και τα ενδεχόμενα νέα μέτρα θα μας οδηγήσουν να εξυπηρετούμε λιγότερους πελάτες από ότι στο παρελθόν προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις και να υπάρχει όσο το δυνατόν λιγότερος κόσμος στον ίδιο χώρο» ανέφερε ο επαγγελματίας κομμωτής προσθέτοντας πως ο τρόπος που επικοινωνούν οι κομμωτές με τους πελάτες τους θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό.
«Η καθαριότητα και η τήρηση των κανόνων υγιεινής θα μας κάνει πιο προσεκτικούς στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στους πελάτες μας, σε ένα επάγγελμα όπου η εγγύτητα και η επαφή παίζει σημαντικό ρόλο» τόνισε ο κ. Καραμέρος προσθέτοντας πως πολλοί κλάδοι θα είναι εκείνοι που θα δουν μείωση του τζίρου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here