ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 1 Μαΐου 2020

ΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ...

Σενάρια δομικού ανασχηματισμού, αλλά και πρόωρων εκλογών, Ιούλιο ή Σεπτέμβριο, έχουν πυροδοτηθεί τις τελευταίες ώρες.
Κι αν για το στήσιμο καλπών είναι ακόμη νωρίς να μιλήσει και κανείς και η κυβέρνηση το διαψεύδει σε όλους τους τόνους, στην περίπτωση του ανασχηματισμού η απόφαση έχει ληφθεί.
Οι πληροφορίες του in.gr αναφέρουν ότι προς τα τέλη Ιουνίου, κι αφού ολοκληρωθούν οι φάσεις της μετάβασης στη νέα κανονικότητα, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε αναδόμηση του κυβερνητικού σχήματος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη και πέντε πρωτοκλασάτοι υπουργοί θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, είτε γιατί κρίθηκαν ανεπαρκείς είτε γιατί θα πρέπει να δοκιμαστούν κι άλλα πρόσωπα.
Δεν αποκλείεται κάποιοι από αυτούς να αναλάβουν διαφορετικό χαρτοφυλάκιο από αυτό που χειρίζονται σήμερα.
«Σφαγή» υφυπουργών αναμένεται στον επικείμενο ανασχηματισμό. Αναλόγως του πώς θα χαρακτηριστεί αυτή η αναδόμηση θα επιλεγούν και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις στο κυβερνητικό σχήμα.
Αν για παράδειγμα ο ανασχηματισμός είναι εκλογικός και το νέο σχήμα χαρακτηριστεί «Ταλιμπάν» που θα πρέπει να «τρέξει» μια προεκλογική περίοδο με σαφές πολιτικό περιεχόμενο και συγκρούσεις, τότε θα επιλεγούν πολιτικά πρόσωπα.
Μέλη δηλαδή της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ που θα μπορέσουν να υπηρετήσουν το σκληρό και σίγουρα πολωτικό κλίμα που θα διαμορφωθεί, είτε οι εκλογές γίνουν μέσα στο καλοκαίρι είτε το φθινόπωρο.
Αν ο πρωθυπουργός δεν στήσει κάλπες τότε το κυβερνητικό σχήμα θα έχει πιο οικουμενική διάσταση, θα αποτελείται και από αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς και τεχνοκράτες.
Είναι προφανές ότι ονόματα υπουργών ή υφυπουργών που θα φύγουν ή θα έρθουν δεν διαρρέονται από πουθενά. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι έχουν αξιολογηθεί όλοι, και πριν και μετά την πανδημία, με βάση τα περίφημα excel προόδου του κάθε υπουργείου που συγκέντρωνε ο Ακης Σκέρτσος κάθε εβδομάδα.
Ωστόσο, ορισμένοι υπουργοί και υφυπουργοί που την περίοδο της κρίσης του κοροναϊού ήταν επαρκέστατοι αξιολογούνται διαφορετικά, και το αντίθετο φυσικά.
Επίσης, οι φήμες που ακούγονται έχουν να κάνουν και με την αναβάθμιση προσώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης και συνέβαλαν τα μέγιστα στην καλή εικόνα που εμφάνισε η χώρα.

Εκλογές

Τα σενάρια των εκλογών δίνουν και παίρνουν. Αλλοι μιλούν για προκήρυξη εκλογών ακόμη και πριν κλείσει χρόνος της κυβέρνησης της ΝΔ.
Αλλοι κάνουν λόγο για εκλογές μέσα στον Ιούλιο αφού έτσι κι αλλιώς το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό, χωρίς τουρίστες.
Κι άλλοι μιλούν για ημερομηνίες προς τα τέλη Αυγούστου.
Τα σενάρια φούντωσαν και από το προσκλητήριο Τσίπρα προς το ΚΙΝΑΛ για προοδευτική κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here