Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο την κρίση από τον κορωνοϊό - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Οι Έλληνες φοβούνται περισσότερο την κρίση από τον κορωνοϊό

Οι συνέπειες της σοβαρής οικονομικής κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του νέου κοροναϊού φαίνεται ότι διασπείρουν περισσότερο φόβο στην κοινή γνώμη από τη διασπορά του ιού, με τους πολίτες να ανησυχούν ιδιαίτερα για την επόμενη μέρα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα, στην ερώτηση πώς θα επηρεάσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους τους προσεχείς μήνες το 66% των ερωτώμενων συνολικά εκτιμά αρκετά (32%) έως πολύ (34%), το 15% μέτρια, και το 13% λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (5%). 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας το 63% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ

Η ανησυχία ανά ηλικιακή ομάδα

Στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 58% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 23% μέτρια, το 15% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 30 έως 44 ετών το 55% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 22% μέτρια, το 16% λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 45 έως 59 ετών το 64% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 19% απαντά ότι ανησυχεί μέτρια, το 13% λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 4% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 60 ετών και άνω, το 72% των ερωτώμενων δηλώνει ότι ανησυχεί αρκετά έως πολύ, το 16% μέτρια, το 9% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 3% των ερωτώμενων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων στην οικογένεια

Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειας τους το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 17 με 29 ετών το 73% των ερωτώμενων εκτιμά ότι η πανδημία και τα μέτρα θα επηρεάσουν αρκετά έως πολύ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους τους προσεχείς μήνες, μόλις το 2% μέτρια, το 20% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 30 έως 44 ετών το 68% των ερωτώμενων δηλώνει η νόσος και τα μέτρα θα επηρεάσουν αρκετά έως πολύ την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους τους προσεχείς μήνες, το 15% μέτρια, το 8% λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 9% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 45 έως 59 ετών το 66% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα θα τους επηρεάσουν αρκετά έως πολύ οικονομικά τους προσεχείς μήνες, το 17% απαντά μέτρια, το 12% λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 5% δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στις ηλικίες 60 ετών και άνω, το 57% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα θα τους επηρεάσουν αρκετά έως πολύ οικονομικά το προσεχές διάστημα, το 23% μέτρια, το 14% του δείγματος λίγο και ελάχιστα έως και καθόλου, ενώ το 6% των ερωτώμενων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here