ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Προτάσεις για την μετάβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας από τους διευθυντές Διοικητικού Οικονομικού -της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων-, με τους οποίους είχε τηλεδιάσκεψη.
“Εγινε συζήτηση για την προετοιμασία και τελώ εν αναμονή υποβολής προτάσεων από τους διευθυντές για την μετάβαση του προσωπικού των υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, όσον αφορά θέματα μεταξύ των οποίων η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων” σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ο περιφερειάρχης, παράλληλα, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία για την εξόφληση τυχόν απλήρωτων ενταλμάτων της Περιφέρειας, σημειώνοντας πάντως ότι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η κατάσταση βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Εξ άλλου, στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε ο τρόπος της λειτουργίας στο εξής των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου.
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προβλέπεται ότι “οι υπάλληλοι που συνολικά θα προσέρχονται σε εβδομαδιαία βάση θα κληθούν κατ’ εξαίρεση να προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα 7, 8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη ώρα αποχώρησης στις 3, 4 και 5 μ.μ. προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός, -τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή- των υπαλλήλων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στην υπηρεσία, κατά τις ώρες αυτές της αιχμής”.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, εξ άλλου, εξακολουθούν να ισχύουν οι άδειες ειδικού σκοπού και η δυνατότητα τηλε-εργασίας.
“Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι όλες ανοιχτές και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με κλεισμένο εκ των προτέρων ραντεβού” δήλωσε ο Π. Νίκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here