ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Χαμένοι στις διαφορετικές ρυθμίσεις των τραπεζών για τις δόσεις των δανείων είναι οι πολίτες. Ουσιαστικά αυτή τη στιγμή «τρέχουν» ρυθμίσεις δύο ταχυτήτων για τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια ιδιωτών. Η μία προβλέπει τρίμηνη αναστολή πληρωμής των δόσεων και η άλλη εξάμηνη.
Παράλληλα, συνεχείς είναι οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τραπεζών για το καθεστώς που θα αντικαταστήσει το θεσμικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ώρα που εκατοντάδες δανειολήπτες σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την παράταση του ισχύοντος νόμου για να σώσουν το σπίτι τους από πλειστηριασμό.
Σε εξέλιξη, λοιπόν, βρίσκεται το μέτρο της αναστολής πληρωμής των δόσεων δανείων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Και ενώ οι διευκολύνσεις των τραπεζών για τα επιχειρηματικά δάνεια εκτείνονται χρονικά έως το τέλος του έτους, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια των ιδιωτών. Μόνο η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και κάποιες συνεταιριστικές τράπεζες έχουν παρατείνει το μέτρο της αναστολής μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank, η Attica Bank και οι υπόλοιπες συνεταιριστικές προσφέρουν μόνο τρεις μήνες αναστολή, δηλαδή μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Μία στάση που μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσουν, καθώς οι εξελίξεις με την πανδημία του Covid-19 έχουν δυσχεράνει περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις την οικονομική επιβίωση πολλών νοικοκυριών και έχουν μεταθέσει τουλάχιστον κατά έναν μήνα την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν σε αναστολή και τον Μάιο, κάποιοι κλάδοι ενδέχεται να ανοίξουν μετά τις 15 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα είναι σε θέση να πληρώσουν τον Ιούλιο δόσεις δανείων. Καλό θα ήταν λοιπόν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες το παράδειγμα της Εθνικής και της Alpha Bank.
Ανεξαρτήτως της καταληκτικής ημερομηνίας αναστολής, οι διευκολύνσεις αφορούν όλους τους συνεπείς δανειολήπτες που δικαιούνται την κρατική επιδότηση των 800 ευρώ. Η αναστολή, δηλαδή, αφορά όσους δανειολήπτες ήταν συνεπείς μέχρι σήμερα στις υποχρεώσεις τους και καλύπτει τόσο τις οφειλές για στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια όσο και τα τοκοχρεολυτικά δάνεια των ατομικών επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών.
Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις ανά τράπεζα έχουν ως εξής:
Εθνική Τράπεζα: Αναστολή καταβολής δόσεων μέχρι τις 30/9/2020 για όλους τους δανειολήπτες που υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας στη χώρα μας, έχουν υποστεί σημαντική μείωση εισοδήματος λόγω της υγειονομικής κρίσης και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα στήριξης. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν το αίτημά τους τηλεφωνικά στο 2104859222 και όχι στο δίκτυο καταστημάτων της.
Eurobank: Αναστέλλεται, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, η καταβολή των δόσεων των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για διάστημα τριών μηνών, και εφόσον τα δάνεια είναι ενήμερα, για τους εργαζομένους όλων των επιχειρήσεων που πλήττονται και των οποίων οι κλάδοι συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα με τα βασικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο και e-mail) στην ιστοσελίδα της τράπεζας. Στη συνέχεια υπάλληλος της τράπεζας επικοινωνεί με τον δανειολήπτη, προκειμένου να ενημερώσει για τα επόμενα βήματα που απαιτούνται.
Alpha Bank: Η τράπεζα επικοινωνεί με τους συνεπείς δανειολήπτες και, εφόσον διαπιστώνει έκτακτη οικονομική δυσχέρεια, παρέχει προσωρινή διευκόλυνση με αναστολή των δόσεων των δανειακών τους υποχρεώσεων έως τις 30/9/2020. Η ενημέρωση των πελατών (ιδιώτες, ελεύθεροι επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις) γίνεται τηλεφωνικά και το «πάγωμα» των δόσεων με τη συναίνεσή τους και χωρίς φυσική παρουσία τους στο κατάστημα. Επίσης, έχει τεθεί σε λειτουργία ειδική πλατφόρμα που υποδέχεται τις αιτήσεις όσων ενδιαφέρονται να αναστείλουν για τις δόσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων ή των καρτών τους.
Τράπεζα Πειραιώς: Παρέχει στους δανειολήπτες πελάτες της τη δυνατότητα αναστολής της πληρωμής τριών μηνιαίων δόσεων ή μίας τριμηνιαίας δόσης κεφαλαίου, των αναλογούντων τόκων, της εισφοράς του Ν. 128/75 και τυχόν ασφαλίστρων των δανείων τους ή/και τριών μηνιαίων ελάχιστων καταβολών ή μίας τριμηνιαίας ελάχιστης καταβολής για συμβάσεις παροχής πίστωσης (ανοιχτά προσωπικά δάνεια), υπό την προϋπόθεση της εκ μέρους τους υποβολής στην τράπεζα αίτησης ένταξης στο μέτρο αναστολής καταβολής δόσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here