289 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου – 78 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

289 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου – 78 οι νοσηλείες

 


Σε 289 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου.

Μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των νοσηλειών, από το σύνολο των οποίων η μία είναι σε ΜΕΘ.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.727.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 26 Απριλίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 26 Απριλίου 2022 (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.727. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.290.895 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 121 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 121.432 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 267 (66,7% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 144 (53,93%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (46,07%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.593 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 167 (ημερήσια μεταβολή +11,33%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 182 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 41 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 28.976 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου καταγράφηκαν 289 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 154.079.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 46, στην Π.Ε. Αρκαδίας 46, στην Π.Ε. Κορινθίας 81, στην Π.Ε. Λακωνίας 50 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 66.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Δευτέρα 25 Απριλίου- συνολικά 78 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 5, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 19 (το 1 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 24 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 19.

Ξεκινά αύριο Τετάρτη στην Σπάρτη τo τελικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT, ανάδειξη και προστασία του βυθισμένου αρχαίου οικισμού στο Παυλοπέτρι

Posted: 26 Apr 2022 09:41 AM PDT

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου, στην Σπάρτη, παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι εργασίες του τελικού συνεδρίου του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT, που υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “Interreg Med”. Το συνέδριο διοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το διήμερο 27 και 28 Απριλίου και θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort (Παλαιολόγιο Μυστρά).

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ηγείται του εταιρικού σχήματος του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT (https://inherit.interreg-med.eu/), έργο στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 15 εταίροι και 3 υποστηρικτικοί εταίροι από 10 χώρες της Μεσογείου.

Το εν λόγω έργο στοχεύει στην προστασία της παράκτιας και θαλάσσιας φυσικής κληρονομιάς από τις αρνητικές επιπτώσεις του τουρισμού και στην αξιοποίηση των πιο πάνω χαρακτηριστικών μέσω μιας νέας στρατηγικής τουριστικής ανάπτυξης που εστιάζει:

  1. Στη δημιουργία προτύπων περιοχών INHERITURA, όπου τα μέτρα προστασίας της φυσικής κληρονομιάς και οι πολιτικές τουριστικής ανάπτυξης θα αποφασίζονται και θα εφαρμόζονται μέσω μιας ανιούσας (bottom-up) διαδικασίας με τη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων και κάθε ομάδας ενδιαφέροντος.
  2. Στη διαμεσογειακή συνεργασία για τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων, που θα αναδεικνύουν και θα συνδέουν τις περιοχές INHERITURA έτσι ώστε η φυσική κληρονομιά να γίνει το εργαλείο για την “πράσινη” ανάπτυξη του τουρισμού στη Μεσόγειο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στις παράκτιες και θαλάσσιες περιοχές της.

Για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η επιλεγείσα INHERITURA είναι το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, και η Περιφέρεια -με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, της ιστορίας και της πολιτιστικής της κληρονομιάς, αλλά και της ανάδειξης αυτού του σημαντικού μνημείου- διοργανώνει το εν λόγω συνέδριο.

Στο έργο INHERIT συμμετέχουν άλλοι 14 οργανισμοί από διαφορετικά κράτη της Μεσογείου:

  • Υπουργείο Τουρισμού – Κροατία
  • Περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια – Ιταλία
  • Περιφέρεια της Μούρθια, Γενική Διοίκηση Φυσικού Περιβάλλοντος, Γραφείο Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος – Ισπανία
  • Περιφέρεια της Aπουλίας, Τμήμα Τουρισμού, Οικονομίας του Πολιτισμού και Περιφερειακής Αξιοποίησης – Ιταλία
  • Διαμερισματικό Συμβούλιο του Ερώ – Γαλλία
  • Δήμος της Ιζολα, Δημόσια υπηρεσία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη έργων – Σλοβενία
  • Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου – Κύπρος
  • Ιδρυμα γα την Περιφερειακή Ανάπτυξη και τον Διάλογο στη Μάλτα – Μάλτα
  • Διεθνής Ενωση για τα Μεσογειακά Δάση – Γαλλία
  • Ιδρυμα Seneca, Υπηρεσία Επιστήμης και Τεχνολογίας της Περιφέρειας της Μούρθια – Ισπανία
  • Πανεπιστήμιο Πατρών – Ελλάδα
  • Ινστιτούτο Γεωργίας και Τουρισμού – Κροατία
  • Parks Dinarides, Δίκτυο προστατευόμενων περιοχών των Δειναρικών Αλπεων – Μαυροβούνιο
  • Ενωση για τη Διαφύλαξη της Κληρονομιάς της Μέρτολα – Πορτογαλία

 

 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε εδώ:

Πρόγραμμα Συνεδρίου INHERIT Μυστράς-Ελαφόνησος

 

Αυτή είναι η πρόσκληση του συνεδρίου:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ INHERIT Μυστράς-Ελαφόνησος

 

Το βίντεο για το συνέδριο μπορείτε να το δείτε εδώ:

 

 

Ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας για την προσφορά υγειονομικού υλικού και τροφίμων στον Ουκρανικό λαό

Posted: 26 Apr 2022 09:29 AM PDT

Ευχαριστήριο μήνυμα απέστειλε το Κέντρο Βοήθειας Ουκρανίας προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την παροχή εκ μέρους της 20 παλετών με υγειονομικό / φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής -προσφορά της Περιφέρειας και των πολιτών της, στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό.

Σημειώνεται, ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμα προς την Περιφέρεια:

“Εκ μέρους του Κέντρου Βοήθειας Ουκρανίας στο ΣΕΦ

Ειλικρινά από την καρδιά μας θα θέλαμε να σας εκφράσουμε  την αμέριστη ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που προσέφερε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον κύριο περιφερειάρχη και τους κυρίους Χρονά Αγγελο και Καμαρινόπουλο Σωτήριο.

Η βοήθειά σας δίνει ελπίδα στον Ουκρανικό λαό ότι δεν είναι μόνοι σ’ αυτήν την θλίψη και τους δίνει θάρρος να έχουν δυνάμεις.

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά την γεμάτη θερμά αισθήματα Ελλάδα και ιδιαίτερα την ιστορική Πελοπόννησο που είσαστε μαζί μας”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (infokiosk)

Posted: 26 Apr 2022 09:28 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση για την οργάνωση και λειτουργία στην Σπάρτη περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (infokiosk) υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφηκε μεταξύ της Περιφέρειας, του

Δήμου Σπάρτης και του ΑΟΤΑ “Μοριάς Α.Ε.”.

Στο εν λόγω περίπτερο, το οποίο διαθέτει σύνδεση με το διαδίκτυο καθώς και διαδραστικά μέσα προβολής του τουριστικού προϊόντος της περιοχής,  το τουριστικό κοινό έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει στοιχεία για τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των πολιτιστικών χώρων κλπ, αλλά και πληροφορίες που αφορούν στα καταλύματα, τους χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας κ.α.

Επίσης, στους επισκέπτες θα παρέχονται πληροφορίες για τις εκδηλώσεις, τα δρομολόγια συγκοινωνιακών μέσων, ενώ θα διανέμονται τουριστικοί οδηγοί σε έξι γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά, γαλλικά, ρωσικά), τουριστικοί χάρτες και λοιπό πληροφοριακό υλικό, καθώς και διαφημιστικά φυλλάδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Πέρα από την προώθηση του προορισμού και την αύξηση της επισκεψιμότητας της περιοχής, η εν λόγω υποδομή επιδιώκεται να συμβάλλει στην προσπάθεια συλλογής στατιστικών στοιχείων, από το δείγμα του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής, με σκοπό την αξιολόγηση πληροφοριών σχετικά με την διαμονή και την κατανομή του χρόνου των τουριστών κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, στοιχείων που συνδράμουν στην χάραξη τουριστικής στρατηγικής.

Εξαιρετικά μεγάλες πληρότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά την περίοδο του Πάσχα

Posted: 26 Apr 2022 09:27 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχθηκε εξαιρετικά μεγάλο αριθμό επισκεπτών την περίοδο του Πάσχα.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η μέση πληρότητα των καταλυμάτων -τόσο σε ορεινούς, όσο και σε παραθαλάσσιους προορισμούς- ξεπέρασε το 90% τις προηγούμενες ημέρες.

Το γεγονός αυτό επιτρέπει την αισιόδοξη εκτίμηση πως σε ανάλογα επίπεδα θα κυμανθεί η κίνηση των επισκεπτών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς.

Ονόματα ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης και μορφών του Αγώνα δόθηκαν στις σήραγγες του αυτοκινητόδρομου Α7 Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Posted: 26 Apr 2022 09:26 AM PDT

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ονοματοδοσίας των 6 σηράγγων στον αυτοκινητόδρομο Α7 Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα, οι οποίες πλέον αποκαλούνται με τα ονόματα ηρώων και μορφών της Επανάστασης του 1821.

Οι σήραγγες φέρουν τα ακόλουθα ονόματα:

– Η σήραγγα Στέρνας “Ιωάννης Καποδίστριας”.

– Η σήραγγα Νεοχωρίου “Φιλελλήνων”.

– Η σήραγγα Αρτεμισίου “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”.

– Η σήραγγα Καλογερικού “Πατριάρχου Γρηγορίου Ε΄”.

– Η σήραγγα Ραψομάτη “Νικηταράς”

– Η σήραγγα στα Τσουκαλέικα “Παπαφλέσσας”.

Πρόσκληση για την κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 26 Apr 2022 09:25 AM PDT

Δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση ΠΕΛ118 με τίτλο “Κατάρτιση μακροχρόνια ανέργων με πρακτική άσκηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” που εκδόθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π. Πελοποννήσου 2014 – 2020.

Η δράση, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και ωφελούμενοι είναι μακροχρόνια άνεργοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα προέρχονται ισόρροπα, βάσει πληθυσμού εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων, από όλες της τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στόχος της δράσης είναι η παροχή στοχευμένων υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων σε οικονομικές δραστηριότητες της τοπικής / περιφερειακής οικονομίας, με αναπτυξιακή δυναμική, προκειμένου να ενδυναμωθεί η απασχολησιμότητά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η δράση περιλαμβάνει τις εξής ενέργειες:

Α. Εξατομικευμένη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού και εξατομικευμένης παρακολούθησης / υποστήριξης, ενδεικτικής διάρκειας 20 ωρών

Β. Παροχή επαγγελματικής κατάρτισης, μέσης συνολικής διάρκειας 520 ωρών, με συνδυασμό α) θεωρητικής κατάρτισης με στόχο τη συμπλήρωση των γνώσεων και των βασικών δεξιοτήτων των ωφελούμενων (ψηφιακές και τεχνολογικές γνώσεις και δεξιότητες, κοινωνικο-συναισθηματικές δεξιότητες, συστημικές δεξιότητες), β) θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης, και γ) πρακτικής άσκησης σε θέσεις συναφείς με το πρόγραμμα θεωρητικής επαγγελματικής κατάρτισης.

Γ. Πιστοποίηση ωφελούμενων.

Δ. Οριζόντιες ενέργειες υποστήριξης, παρακολούθησης και ελέγχου της δράσης.

Δυνητικοί δικαιούχοι της δράσης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι εποπτευόμενοι από την εν λόγω Περιφέρεια φορείς ή/και άλλοι φορείς στους οποίους αυτή συμμετέχει με σχετικές με το αντικείμενο αρμοδιότητες, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ) μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που βάσει του καταστατικού τους δραστηριοποιούνται στο πεδίο της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου και λήγει την Δευτέρα 30 Μαΐου.

 

Το πλήρες κείμενο και τα συνοδευτικά αρχεία της πρόσκλησης μπορείτε να τα βρείτε στις ιστοσελίδες http://www.eydpelop.gr και https://www.espa.gr

Μπορείτε επίσης να το δείτε εδώ:

Πρόσκληση 6Ε7Δ7Λ1-Ε6Υ

Συνάντηση της αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Posted: 26 Apr 2022 09:22 AM PDT

Συνάντηση είχε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα με την εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ “Prayer of Colours” Θεοδοσία Χατόγλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε σχετικά με την δυνατότητα αναμόρφωσης δημόσιων χώρων παροχής υπηρεσιών υγείας μέσω εικαστικών παρεμβάσεων.

Συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δράσεις με κοινωνικό μήνυμα

Posted: 26 Apr 2022 09:20 AM PDT

Την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε δράσεις που αποσκοπούν σε υψηλούς στόχους και μεταφέρουν κοινωνικό μήνυμα επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα Τρίτη 26 Απριλίου, με αφορμή τον 20ό Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας, που θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο 30 Απριλίου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και είναι αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Ο εν λόγω αγώνας -με σύνθημα “Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας”- διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Μεσσηνίας) και τον Δήμο Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here