ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΤΟ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ...ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ

 


Το χωριό Πήδημα είναι ένα καταπράσινο χωριό της Μεσσηνίας, μόλις 16 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα. Ο φυσικός πλούτος της περιοχής είναι απαράμιλλης ομορφιάς καθώς εκεί βρίσκονται οι πηγές του Πηδήματος, που το νερό τους υδροδοτεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Μεσσηνίας. Οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία.

Στο Πήδημα έχει διαμορφωθεί ένα πανέμορφο καταπράσινο Δημοτικό Πάρκο, χώρος ιδανικός για σχολικές εκδρομές και μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επίσης στο Πήδημα λειτουργεί πιστοποιημένο υπερσύγχρονο ελαιοτριβείο στο οποίο ο επισκέπτης μπορεί να βρει ελαιόλαδο τοπικής παραγωγής αρίστης ποιότητας.

Pentax Digital Camera

Το χωριό πήρε το όνομά του κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, μετά από ένα τραγικό γεγονός: Πάνω από το χωριό, στο σημείο που αναβλύζουν μέχρι σήμερα οι πήγες, υψώνονται απότομα βράχια. Από εκεί προτίμησαν να πηδήξουν (εξ ου και «Πήδημα») νεαρά κορίτσια ώστε να γλιτώσουν από τους διώκτες τους Τούρκους. Στην κορυφή του βραχώδους αυτού όγκου πάνω από το Πήδημα χτίστηκε το Κάστρο του Πηδήματος από Βυζαντινούς, που κατακτήθηκε για λίγα χρόνια από τους Ενετούς και ύστερα από τους Τούρκους. Η θέα από το κάστρο σε όλο τον μεσσηνιακό κάμπο είναι απολαυστική.

greece.terrabook.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here