483 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 84 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

483 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου – 84 οι νοσηλείες

 


Σε 483 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου.

Την κατιούσα έχει πάρει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας, ενώ καμία από αυτές δεν είναι σε ΜΕΘ.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στο μεταξύ, έλαβε σήμερα την 4η δόση του εμβολίου εναντίον της covid-19.

 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 7.463.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 29 Απριλίου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 29 Απριλίου 2022 (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 7.463. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.317.425 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 48,9% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 237 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 122.213 (3,6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 244 (63,9% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 129 (52,87%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 115 (47,13%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.607 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 180 (ημερήσια μεταβολή -5,76%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 174 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 34 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.114 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 79 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου καταγράφηκαν 483 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 155.749.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 92, στην Π.Ε. Αρκαδίας 59, στην Π.Ε. Κορινθίας 118, στην Π.Ε. Λακωνίας 62 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 152.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 28 Απριλίου- συνολικά 84 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 13, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 8, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 24, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 12.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στο Αστρος, στις εκδηλώσεις για την 199ή επέτειο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

Posted: 29 Apr 2022 11:32 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου στις εκδηλώσεις που με ιδιαίτερη λαμπρότητα έγιναν στο Αστρος για να τιμηθεί η 199ή επέτειος της Β΄ Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων, που έλαβε χώρα από τις 30 Μαρτίου έως τις 18 Απριλίου του 1823.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις οποίες την κυβέρνηση εκπροσώπησε η γενική γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου, εψάλη δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια στον χώρο της Εθνοσυνέλευσης -στο αγροκήπιο Καρυτσιώτη- τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, εκφώνηση ομιλίας από τον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Κλαμαρή, με τις εκδηλώσεις να ολοκληρώνονται στην κεντρική πλατεία του Αστρους με την παρέλαση μαθητών και αντιπροσωπειών πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Στις σημερινές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, οι δήμαρχοι Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης και Χαράλαμπος Λυσίκατος αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την προστασία του παραθαλάσσιου δρόμου στον Ατσίγγανο

Posted: 29 Apr 2022 11:30 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Παρασκευή 29 Απριλίου στο Αστρος, μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και του Περιφερειακού Ταμείου, με αντικείμενο την αποκατάσταση από την θαλάσσια διάβρωση του δρόμου Παράλιο Αστρος – Ξηροπήγαδο προς Κιβέρι και Ναύπλιο, στην θέση Ατσίγγανος.

Η σύμβαση, με προϋπολογισμό 395.000 ευρώ, υπεγράφη εκ μέρους του δήμου από τον δήμαρχο Γιώργο Καμπύλη και στο πλαίσιό της προβλέπεται ειδικότερα η εκτέλεση τεχνικών έργων για την αποκατάσταση και επισκευή των υποσκαφών καθώς και για την θωράκιση απέναντι στην διάβρωση των κυμάτων του παραθαλάσσιου μετώπου της επαρχιακής οδού Παράλιου Αστρους – Αργους, στην ευρύτερη παράκτια ζώνη της περιοχής Ατσίγγανος.

Εγκαίνια του τουριστικού περιπτέρου στο Ναύπλιο αύριο Σάββατο 30 Απριλίου

Posted: 29 Apr 2022 11:27 AM PDT

Στα επίσημα εγκαίνια του τουριστικού περιπτέρου που ήδη λειτουργεί στο Ναύπλιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, θα παραστεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας αύριο Σάββατο 30 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, θα παραστεί νωρίτερα και στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην αργολική πρωτεύουσα στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής Mediterranean Yacht Show (MEDYS) -η οποία θα λάβει χώρα στο Ναύπλιο από τις 30 Απριλίου ως τις 4 Μαΐου.

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ

Ακόμα, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μαΐου, το απόγευμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας θα βρίσκεται στο Αργος όπου θα παραστεί στον πολυαρχιερατικό εσπερινό που τελεστεί στον ναό του Αγίου Πέτρου, με αφορμή την γιορτή -την Τρίτη 3 του μήνα- του πολιούχου Αγίου Πέτρου Επισκόπου Αργους του Θαυματουργού.

Εκδήλωση για την αναβάθμιση των πληροφορικών συστημάτων στα Επιμελητήρια, μέσω του ΕΣΠΑ, πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο

Posted: 29 Apr 2022 11:25 AM PDT

Χαιρετισμό στην εκδήλωση με θέμα “Ανάπτυξη και αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων και ηλεκτρονικών υποδομών του Επιμελητηρίου Κορινθίας”, που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη 27 Απριλίου στο  Επιμελητήριο Κορινθίας, απηύθυναν η χωρική αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα και ο θεματικός ομόλογός της Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης.

Το πιο πάνω έργο, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, καθώς ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με σχετική απόφασή του ενέταξε και τα 5 Επιμελητήρια της Περιφέρειας με συνολικό ύψος πίστωσης 1.250.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διευθυντής της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης, ανέλυσε τους στόχους του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 207 προς τους παρευρεθέντες στην πιο πάνω εκδήλωση επιχειρηματίες και επαγγελματίες, μέλη του Επιμελητηρίου.

Η διεθνής βράβευση του τουριστικού σποτ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί δικαίωση των επιλογών μας

Posted: 29 Apr 2022 11:24 AM PDT

“Η διεθνής βράβευση του τουριστικού σποτ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί δικαίωση των επιλογών μας” δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου, με αφορμή το χρυσό βραβείο που απέσπασε το σποτ “Peloponnese – Greece beyond the obvious” στο πλαίσιο του παγκόσμια καθιερωμένου θεσμού New York Festivals TV and Film Awards.

Οπως σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, μεταξύ άλλων, “επιδιώξαμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτής της παραγωγής, καθώς δεν θέλαμε «μια από τα ίδια». Γνωρίζαμε, από τις πρώτες ημέρες, ότι είχαμε επιλέξει σωστά, καθώς οι αντιδράσεις -σε συντριπτικό ποσοστό- ήταν θετικές, ενώ είχαμε λάβει εξ αρχής τα συγχαρητήρια πολλών εμπλεκομένων στην παραγωγή του τουριστικού προϊόντος και πολλών ειδικών του κλάδου”. Για να τονίσει στη συνέχεια:

“Είναι ένα spot που δημιουργεί προσδοκία για μία ευχάριστη, ανθρώπινη και αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία, το οποίο -με βάση τους διεθνείς δείκτες αξιολόγησης ψηφιακής διαδρομής (KPI’S)- ξεπέρασε, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κάθε προσδοκία επιτυγχάνοντας τον βασικό σκοπό της καμπάνιας που ήταν να ενισχύσουμε τη θέση της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό σε δυνητικούς επισκέπτες και stakeholders, σε επίπεδο τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού μάρκετινγκ.

Η καμπάνια μας ήταν ευρωπαϊκή σε όλες τις αγορές στόχευσης κατά προτεραιότητα -βάσει ερευνών εδραιωμένων ευρωπαϊκών θεσμών-, και η στρατηγική της, προσαρμοσμένη στις post – CoVid απαιτήσεις των δυνητικών επισκεπτών, επιδίωξε να υπερτονίσει το μη πολυσύχναστο του προορισμού και την ευχερή πρόσβαση σε αυτόν, ενισχύοντας την προσδοκία για αίσθηση του «ανήκειν» (απλοί άνθρωποι της Πελοποννήσου, «προσωρινός ντόπιος»). Ταυτόχρονα, με “δυνατές” εικόνες της Πελοποννήσου αναδείχθηκε το ταξιδιωτικό περιεχόμενο, με έναν ευχάριστο και χιουμοριστικό τρόπο”.

Καταλήγοντας, η Α. Καλογεροπούλου επισήμανε:

“Δεν επαναπαυόμαστε και βεβαίως δεν εξαντλούμαστε σε αυτό όμως. Συνεχίζουμε να παράγουμε υλικό που εστιάζει περισσότερο στο ταξιδιωτικό και λιγότερο στο «διαφημιστικό» περιεχόμενο, η χρήση του οποίου υπερβαίνει την εκάστοτε τουριστική περίοδο, παρουσιάζοντας επιμέρους εμπειρίες και θεματικές μορφές τουρισμού. Μέχρι το τέλος της θητείας μας θα έχει καλυφθεί με επίκαιρο και υψηλής αισθητικής υλικό η πλειονότητα των τουριστικών προϊόντων και περιοχών της Περιφέρειάς μας. Κάνουμε δηλαδή ό,τι δεν έκανε η σημερινή μείζων αντιπολίτευση στα χρόνια διοίκησής της”.

Παρουσιάζεται στην Καλαμάτα, την ερχόμενη Τετάρτη, το βιβλίο “Τα εν Καλάμαις Καπνοπωλεία και Καπνεργοστάσια 19ος αιώνας – 1972”

Posted: 29 Apr 2022 11:23 AM PDT

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου θα γίνει στην Καλαμάτα, στο Πνευματικό Κέντρο, η παρουσίαση του βιβλίου “Τα εν Καλάμαις Καπνοπωλεία και Καπνεργοστάσια 19ος αιώνας – 1972” της Αναστασίας Μηλίτση – Νίκα, στο πλαίσιο εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Μεσσηνίας.

Στην εκδήλωση, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ, θα μιλήσουν, η Αμαλία Παππά αναπληρώτρια γενική διευθύντρια των Γενικών Αρχείων του Κράτους με θέμα “Συμβολή των αρχείων και ιδιαίτερα των βιομηχανικών αρχείων στη διάσωση της ιστορικής μνήμης”, η Χριστίνα Αγριαντώνη ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα “Σκέψεις για την Ελληνική Καπνοβιομηχανία” και η Αναστασία Μηλίτση – Νίκα προϊσταμένη των ΓΑΚ Μεσσηνίας με θέμα “Καλαμάτα: Από τα Καπνοπωλεία στα Καπνεργοστάσια. ‘Βιογραφίες’ των επιχειρήσεων, 19ος αιώνας – 1972”.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης -στη οποία θα γίνει και προβολή εικόνων- θα έχει η Σοφία Καπετανάκη επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.

Αποστολή πιστοποίησης τιμών φρούτων, κηπευτικών Π.Ε Αργολίδας από 1.5.22 έως 15.5.22

Posted: 29 Apr 2022 04:09 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕΣΩΝ ΛΙΑΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ Β15ΝΘΗΜΕΡΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Posted: 29 Apr 2022 04:06 AM PDT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here