ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ..ΓΥΜΝΟ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ..ΓΥΜΝΟ ΑΛΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ


 
To Γυμνό είναι ένα ορεινό χωριό της Αργολίδας πού ανήκει στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Είναι το σημείο σύζευξης του Φαρμακά από τα ανατολικά με το μεγαλοβουνι και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά ενώ μπροστά του εκτείνεται μία πεδινή έκταση με ελιές και αμπελώνες όπου είναι και η κυρία ενασχόληση των κατοίκων της περιοχής.

Οι κάτοικοι του Γυμνού έχουν πλήθος ιστοριών για τον τόπο τους, μία εξ αυτών υποστηρίζουν ότι περίπου το 1800 μ.χ. κατέβηκαν σχεδόν γυμνοί από το όρος του Φαρμακά και όταν είχε πλέον περάσει ο φόβος του Οθωμανού κατακτητή προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι το νερό θα γινόταν δικό τους και δεν θα τους το έπαιρνε το γειτονικό χωριό, το Λεόντιο.

Στο Γυμνό ο τοπικός σύλλογος διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις στην πλατεία της εκκλησίας Αγίας Τριάδας ενώ από την Κοίμηση της Θεοτόκου το νερό φαίνεται να πηγάζει δίπλα από το ιερό. Επίσης πάνω στο όρος του Φαρμακά βρίσκεται ο Άγιος Δημήτριος εκεί που κάποτε έστεκε όλο το χωριό του Γυμνού πριν κατέβει πιο κάτω στη σημερινή του τοποθεσία. Ενδιαφέρον οδικό μονοπάτι ξεκινά από το Γυμνό καταλήγοντας στην ξέφρενη φύση του Φαρμακά και ενδείκνυται για ορειβασία ενώ από τον οικισμό περνά και το ράλι Ναυπλίου. Σημειώνεται πως οι κάτοικοι (περίπου 150 στον αριθμό) δείχνουν ιδιαίτερη αγάπη για το χωριό τους και με προσωπική εργασία αλλά και οικονομική δαπάνη στολίζουν και ομορφαίνουν από γωνιά σε γωνιά τον τόπο τους. Ευχαριστούμε τον κάτοικο του Γυμνού Αργολίδας κύριο Γλατζίνα Θωμά για τις πολύτιμες πληροφορίες και τις συγκλονιστικές ιστορίες του!

Στο τέλος του βίντεο η απίστευτη και όμως αληθινή ιστορία του καθώς επίσης και η θερμή παράκληση του για ευαισθητοποίηση της περιοχής στο Φαρμακά με τα έλατα που για κάποιο περίεργο και ανεξήγητο λόγο τα τελευταία χρόνια συνεχώς ξεραίνονται.

DroneDays gr: Γιώργος Σοφούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here