Η ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΦΙΟΡΔ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΦΙΟΡΔ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΝΟΡΒΗΓΙΑ!


 Ο Γέρακας είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα σε ένα φιόρδ! Όχι στη Νορβηγία αλλά στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στις ανατολικές ακτές του νομού Λακωνίας. Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν το γνωρίζει πολύς κόσμος, κι ας είναι μόλις 22 χ.λμ. απόσταση από τη δημοφιλή Μονεμβασιά.

Ηρεμία, αυθεντική ομορφιά και ένα γραφικό λιμανάκι το οποίο αποτελεί αγκυροβόλιο για ιστιοπλοϊκά και σκάφη, καθώς είναι προστατευμένο από τους ανέμους. Υπάρχουν κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες κ.λπ.

Γέρακας ελληνικό φιόρδ στη Λακωνία

Θυμίζει περισσότερο νησί του Αιγαίου παρά ηπειρωτική γη

Ο Γέρακας, ή «Ιέραξ» όπως ονομαζόταν κατά τα βυζαντινά χρόνια, αποτέλεσε το ναυτικό σταθμό των Βυζαντινών για την καταπολέμηση των Σαρακηνών, αλλά και το αγκυροβόλιο Υδραίων και Σπετσιωτών εμπόρων, αλλά και όσων ήθελαν να αποφύγουν τις τρικυμίες. Το λιμάνι του Γέρακα είναι το «Ευλίμενον χωρίον» του Παυσανία. Ο Γέρακας σήμερα αποτελείται από τρεις οικισμούς: Το Λιμάνι, το Γέρακα και τον Άγ. Ιωάννη.

Γέρακας άγνωστο ελληνικό φιόρδ

Σήμερα το μικρό, γραφικό και απάνεμο λιμανάκι του φέρνει στο νου εικόνες από αιγιοπελαγίτικο νησί, με τα ασβεστωμένα σπίτια με τα χρωματιστά πορτοπαράθυρα και τις κόκκινες κεραμοσκεπές και τα γραφικά ταβερνάκια πλάι στη θάλασσα. Ο δε συνδυασμός με την ανυπέρβλητη ομορφιά της φύσης, δημιουργεί ένα υπέροχο τοπίο.

Γέρακας από ψηλά

πηγή: travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here