ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


 Οι Σπέτσες είναι από τα ομορφότερα και πιο κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού. Το ιστορικό αυτό νησί πήρε το όνομά του από τους Ενετούς, αφού το ονόμασαν “Ίζόλα ντι Σπέτζια“, που σημαίνει νησί των αρωμάτων, λόγω των πολλών λουλουδιών που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν εκεί.

Περιβάλλεται από μικρά γραφικά νησάκια, όπως η Σπετσοπούλα, το Μικρό Μπούρμπουλο ή Πετροκάραβο και ο Άγιος Ιωάννης.

Ηλιοβασίλεμα Σπέτσες

Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Οι Σπετσιώτες πρώτοι ύψωσαν τη σημαία της Επανάστασης την 2η και 3η Απριλίου του 1821, με μεγάλη τελετή και κανονιοβολισμούς, ενώ κατά τον σύγχρονο της Επανάστασης Ομηρίδη Σκυλίτση, αυτό έγινε στις 26 Μαρτίου. Ο σπετσιώτικος στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία σπετσιωτών, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας.

Απολαύστε το μεγαλείο ενός ιστορικού νησιού από ψηλά στο παρακάτω βίντεο του Travel Inspiration:

Το νησί των αρωμάτων βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αργολίδα. Από το Ναύπλιο είναι αρκετά εύκολο να φθάσει κανείς στις Σπέτσες. Θα πρέπει πρώτα να διανύσει οδικώς μια απόσταση περίπου 82 χλμ. μέχρι την Κόστα Ερμιονίδας (γύρω στα 80 λεπτά δρόμος) και από κει να περάσει απέναντι με καϊκι ή θαλάσσιο ταξί που κάνουν πολύ τακτικά δρομολόγια, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Εναλλακτικός τρόπος να φθάσει κάποιος στο νησί είναι μέσω οργανωμένων κρουαζιέρων από το λιμάνι του Τολού ή του Ναυπλίου, που συνήθως κάνουν στάση και σε Ύδρα ή Πόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here