ΤΟ μικροσκοπικό χωριό με κινηματογραφικό σκηνικό που μαγεύει τον επισκέπτη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ μικροσκοπικό χωριό με κινηματογραφικό σκηνικό που μαγεύει τον επισκέπτη

 


Το αποκαλούν “στολίδι” των Καλαβρύτων!

Κρυμμένη ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, στο βάθος του φαραγγιού του Βουραϊκού στην Αχαΐα, η Ζαχλωρού είναι ένα μικροσκοπικό χωριό με κινηματογραφικό σκηνικό που μαγεύει τον επισκέπτη.

Σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα, το χωριό διακρίνεται για τον φυσικό πλούτο που το χαρακτηρίζει, ενώ αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων, μιας εκ των πιο δημοφιλών ατραξιόν της περιοχής και όχι μόνο.

Το κουκλίστικο χωριουδάκι με το υπέροχο περιβάλλον ολόγυρά του συνδυάζει τα γραφικά πέτρινα κτίρια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές με τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού του Βουραϊκού που το «αγκαλιάζει».

 

Κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητους και σκηνοθέτες της παλαιότερης εποχής, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που το επέλεξαν ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα των ταινιών τους. Ανάμεσα σε όσες γυρίστηκαν στη Ζαχλωρού οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω», «Αστέρω» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη -μάλιστα για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα.

Η Ζαχλωρού διαθέτει ιστορικές ταβέρνες που λειτουργούν από το 1934 καθώς και φιλικούς ξενώνες. Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Απολαύστε την μοναδική ομορφιά του τόπου μέσα από το βίντεο του Travel Inspiration:

newsbeast.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here