Μία παράξενη εκκλησία στην Πελοπόννησο με ανορθόδοξη αρχιτεκτονική - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Μία παράξενη εκκλησία στην Πελοπόννησο με ανορθόδοξη αρχιτεκτονική

 


Μία παράξενη εκκλησία στην Αρκαδία με ανορθόδοξη αρχιτεκτονική

Μέσα στον κάμπο της Μαντίνειας στην Αρκαδία, περίπου 15 χλμ. από την Τρίπολη, ξεπροβάλλει ένα περίεργο και συνάμα γοητευτικό οικοδόμημα. Η Αγία Φωτεινή Μαντίνειας είναι ένας ναός που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο της Μαντίνειας.

Χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 και συνδυάζει αρχαιότροπους ρυθμούς με στοιχεία βυζαντινών επιρροών. Είναι ένα έργο ζωής του αρχιτέκτονα, ζωγράφου και αγιογράφου Κώστα Παπαθεοδώρου, που υπήρξε μαθητής του Δημήτρη Πικιώνη.

Η εκκλησία είναι χτισμένη με ντόπια, φυσικά υλικά, πέτρα, κεραμίδια και μάρμαρο, χωρίς καθόλου τσιμέντο.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή αρχικά γιατί έχουν ακούσει να γίνεται λόγος για αυτήν την εκκλησία που έχει χαρακτηριστεί ως «η πιο ανορθόδοξη της Ελλάδας».

Όπως διαβάζουμε στο traveltripolis.gr, η αφιέρωση του ναού στην Αγία Φωτεινή «απηχεί τη σχέση της Αρκαδίας με το φως. Είναι γνωστό πως Λύκαιο όρος σημαίνει φωτεινό, το ίδιο σημαίνει και το όνομα Λυκάων, που είναι οικιστής της Αρκαδίας. Η αγιογράφηση του ναού συνέχεται από το ίδιο πνεύμα συγκρητισμού. Τα αγιογραφούμενα πρόσωπα αποδίδονται ως να πρόκειται για αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Υπάρχουν επίσης κάποιες πολιτιστικές αναφορές στα ιερά της Ίσιδος, που αφθονούσαν στην Αρκαδία».

Δείτε το βίντεο από την ομάδα Up Drones:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here