Ένα από τα παλαιότερα καφενεία της χώρας βρίσκεται στην Πελοπόννησο! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ένα από τα παλαιότερα καφενεία της χώρας βρίσκεται στην Πελοπόννησο!


 Το παραδοσιακό Μεγάλο Καφενείο, στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη με την Παριζιάνικη διαρρύθμιση και το Βιεννέζικο στύλ.

To Ιστορικό Καφέ «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη Αρκαδίας λειτουργεί από το 1840 και ήταν το αγαπημένο της αριστοκρατίας και της υψηλής κοινωνίας από όπου παρέλασαν σπουδαίες προσωπικότητες όπως ο Καζαντζάκης.

Στο χώρο έχουν διατηρηθεί ατόφια αντικείμενα όπως είναι οι τεράστιοι καθρέπτες με τις σκαλιστές κορνίζες, τα οβάλ τραπεζάκια και οι καναπέδες. Τα έπιπλα αυτά είχαν ερθεί στο Καφέ απο την Βιέννη, από το εργοστάσιο, του κατασκευαστή Μίκαελ Τόνετ (1796 – 1871).

Η ονομασία του χώρου εμπεριέχει και τη λέξη «μουσείο», διότι ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία έχουν ανεκτίμητη ιστορική αξία, να δει όπλα της Επανάστασης του 1821, τα οποία βρίσκονται σε ειδική προθήκη και να ενημερωθεί για την ιστορία του χώρου και της πόλης.
Από το χώρο έχουν περάσει πάρα πολλές προσωπικότητες της πολιτικής, των τεχνών, του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας.

Στο χώρο του «Μεγάλου Καφενείου» γίνονται κατά κύριο λόγο παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές. Επίσης έχουν γίνει και θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με θεατρικές ομάδες της πόλης και το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here