Το παραθαλάσσιο δάσος της Πελοποννήσου που θυμίζει… Κένυα! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Το παραθαλάσσιο δάσος της Πελοποννήσου που θυμίζει… Κένυα!

 


Ταξιδεύοντας και εξερευνώντας την Ελλάδα, το σίγουρο είναι ότι συναντάς διάφορα τοπία που μπορεί να μην σου θυμίζουν την χώρα μας. Εναλλαγές στη φύση, τοπία απόκοσμα που μοιάζουν με άλλες χώρες ακόμη και ηπείρους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ένα δάσος της Ελλάδας που θα μπορούσαμε να πούμε ότι θυμίζει ακόμη και Κένυα. Μαγικές εικόνες, ειδικά, από ψηλά που προκαλούν δέος και σε κάνουν να σκεφτείς πόσες ομορφιές κρύβει αυτή η χώρα. Ο λόγος για το δάσος της Στροφυλιάς, έναν επίγειο παράδεισο στην Πελοπόννησο. Έναν υγροβιότοπο που αποτελεί πηγή ζωής για πολλά ζώα.

Δάσος Στροφυλιάς: Το Δάσος της Ελλάδας που θυμίζει… Κένυα

Δάσος Στροφυλίας μεραΤο Δάσος της Στροφυλιάς βρίσκεται μέσα στο Εθνικό Πάρκο υγροτόπων Κοτυχίου Στροφυλιάς. Ουσιαστικά πρόκειται που για ένα δίκτυο λιμνοθαλασσών, λιμνών, ελών και δασών, κατά μήκος των βορειοδυτικών ακτών της Πελοποννήσου. Ένα προστατευόμενο οικοσύστημα το οποίο ξεχωρίζει στην Ελλάδα. Αυτό που το κάνει αδιαμφισβήτητα τόσο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι αποτελεί, στην πραγματικότητα για ένα παραθαλάσσιο δάσος έκτασης 22.000 στρεμμάτων. Ακόμη πιο εντυπωσιακό το κάνει το γεγονός ότι το δάσος συνορεύει με τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, το έλος της Λάμιας, τη λίμνη Προκόπου και το Ιόνιο πέλαγος.

Δάσος Στροφυλίας

Τα δέντρα και οι εκτάσεις με νερό δημιουργούν αυτό το ιδιαίτερο σκηνικό που θυμίζει ειδικά από ψηλά τοπία από την Κένυα. Το Δάσος Στροφυλιάς δεν ξεχωρίζει μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό καθώς αποτελεί έναν βιότοπο σπάνιων πτηνών, ειδών πανίδας και χλωρίδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here