Το παραμυθένιο χωριουδάκι στην Πελοπόννησο– Προστατευόμενος οικισμός - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Το παραμυθένιο χωριουδάκι στην Πελοπόννησο– Προστατευόμενος οικισμός

 


Το Μουλάτσι Αρκαδίας μπορεί λίγοι να το γνωρίζουν και να μην έχει τη φήμη των διάσημων γειτόνων του, της Καρύταινας και της Στεμνίτσας, όμως αποτελεί ένα παραμυθένιο χωριουδάκι της ορεινής Αρκαδίας, που μάλιστα είναι προστατευόμενος οικισμός.

Μουλάτσι Αρκαδίας παραμυθένιος οικισμός εκκλησία

Στην Ορεινή Αρκαδία βρίσκεται ένα χωριουδάκι που είναι πανέμορφο και λίγος κόσμος το ξέρει ή το έχει επισκεφτεί. Το Μουλάτσι είναι παραμυθένιος γραφικός οικισμός που βρίσκεται κοντά στη Στεμνίτσα και την Καρύταινα, που λάτρεψε ο Καζαντζάκης, και είναι εξίσου πανέμορφο!

Μουλάτσι Αρκαδίας παραμυθένιος οικισμός πλατεία κεντρική τη νύχτα

Προστατευόμενος οικισμός αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος

Το Μουλάτσι είναι χτισμένο στα 700 μέτρα υψόμετρο και είναι γνωστό επίσης και ως Ελληνικό Αρκαδίας αλλά και ως Τρίλοφο, ακριβώς επειδή βρίσκεται τοποθετημένο πάνω σε 3 λόφους. Αποτελεί προστατευόμενο οικισμό αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος του Δήμου Γορτυνίας και έχει 204 μόνιμους κατοίκους.

Μουλάτσι Αρκαδίας παραμυθένιος οικισμός πέτρινα οικήματα

 

Από τα πιο γραφικά χωριά της Ελλάδας, κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη με τα παραδοσιακά του σπίτια και τα πέτρινα κελντερίμια. Πολύ καλά διατηρημένο, θα το λατρέψετε κάνοντας βόλτα ανάμεσα στα πέτρινα σπίτια, τα παραδοσιακά καφενεία, οι πέτρινες βρύσες, τα πολλά πηγάδια, ενώ η όμορφη φύση και οι φιλόξενοι κάτοικοι συμπληρώνουν την αίσθηση που θα αποκτήσετε κατά την επίσκεψή σας εκεί.

Μουλάτσι Αρκαδίας παραμυθένιος οικισμός φύση γεφύρια και ποτάμια

Εκτός από τη γραφικότητά του το όμορφο χωριό διαθέτει και εξαιρετικό φαγητό. Αξίζει να δοκιμάσετε τις παραδοσιακές χυλοπίτες, τα ντόπια τυριά, το γιαούρτι αλλά και παραδοσιακά γλυκά. Σε κοντινή απόσταση έχετε πολλά να δείτε, όμορφα και γνωστά αξιοθέατα.

Μουλάτσι Αρκαδίας παραμυθένιος οικισμός ξενώνας Ελαιών

Μια επίσκεψη στην Αρχαία Γόρτυνα, στην πανέμορφη γέφυρα του Λούσιου ποταμού αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο “Ελληνικό” επιβάλλεται.

travelstyle.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here