Η Αρχόντισσα του Μεσαίωνα βρίσκεται στη Μεσσηνία και προσφέρεται για ονειρεμένες διακοπές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Η Αρχόντισσα του Μεσαίωνα βρίσκεται στη Μεσσηνία και προσφέρεται για ονειρεμένες διακοπές


 Η Κορώνη, γραφική παραλιακή κωμόπολη της Μεσσηνίας φημίζεται για το Βενετσιάνικο κάστρο της, που βρίσκεται στο λιμάνι. Την αποκαλούν «Αρχόντισσα του Μεσαίωνα».

Διώροφα αρχοντικά θα τραβήξουν την προσοχή σας, όταν θα περπατήσετε στα στενά πανέμορφα σοκάκια, ενώ απαραίτητη είναι μία στάση στην παραδοσιακή κεντρική πλατεία. Επίσης θα δείτε το αρχοντικό του οπλαρχηγού Καράπαυλου και τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου, που χτίστηκε το 1864.

Κορώνη κάστρο τείχη

Η Κορώνη θυμίζει νησί και προσφέρεται για ονειρεμένες διακοπές. Στην παραλία θα βρείτε καλό φαγητό στις γραφικές ταβέρνες ή θα απολαύσετε τον καφέ σας και το ποτό σας στις καφετέριες και στα μπαράκια.

Κατά την αρχαιότητα στη θέση της σημερινής Κορώνης βρισκόταν η αρχαία πόλη Ασίνη. Υπήρξε μία από τις αποικίες των προσφύγων της Ασίνης της Αργολίδας, μετά από τον διωγμό τους από τους Αργείους, τον 7ο π.Χ. αιώνα. Η αρχαία Κορώνη βρισκόταν βορειότερα στη θέση που βρίσκεται σήμερα το Πεταλίδι

Κορώνη

Το όνομά της σύμφωνα με τον Παυσανία το πήρε από την Κορώνεια της Βοιωτίας, ενώ σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή ονομάστηκε έτσι από μία χάλκινη κορώνη (νόμισμα) που βρέθηκε κατά την ανέγερση των τειχών της.

Στην πίσω πλευρά του χωριού μπορείτε να κολυμπήστε στις παραλίες Ζάγκα και Μεμί. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε το μπάνια σας στις κοντινές παραλίες Περούλια και Γαργαρού.

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Η διαμονή στην Κορώνη είναι ευχάριστη και μπορείτε να επιλέξετε πού θα μείνετε ανάμεσα στα πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα.

Απέχει από την Καλαμάτα 52 χιλιόμετρα, από το Ναύπλιο 181 χιλιόμετρα και από την Αθήνα 275 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here