Απίστευτες προκλήσεις και τραμπουκισμοί στο χθεσινό μνημόσυνο στην Πηγάδα! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Απίστευτες προκλήσεις και τραμπουκισμοί στο χθεσινό μνημόσυνο στην Πηγάδα!

ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ παράταξη και με παραγγέλματα που ανέβαζαν την ένταση, δίνοντας εμφυλοπολεμικές διαστάσεις, η Χρυσή Αυγή με περισσότερα από 1.000 στελέχη της από όλη την επικράτεια (πούλμαν από διάφορες περιοχές) έδωσε το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων στην Πηγάδα. Το γενικό πρόσταγμα της στρατιωτικής παρουσίας είχε ο «συνταγματάρχης», βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας Ηλίας Κασιδιάρης! Το σκηνικό μίσους και κραυγών διαμορφώθηκε για αρκετή ώρα στον χώρο με συνθήματα όπως «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά» και «προδότες μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει». Το ποια συνθήματα θα ακούγονταν τα φώναζε με την ντουντούκα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος.
Επειδή όμως τα συνθήματα δεν ήταν αρκετά, ακούστηκαν και πολλά «γαλλικά» με υβριστικό περιεχόμενο κατά του πρωθυπουργού, του δημάρχου Οιχαλίας και των κομμάτων. Εκτός από τους αυτούς βουλευτές, στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Πελοποννήσου Δημήτρης Κουκούτσης (Μεσσηνίας), Μιχάλης Αρβανίτης (Αχαΐας) και Ευστάθιος Μπούκουρας (Κορίνθου) καθώς και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παπάς. Εδώ και χρόνια, το μνημόσυνο τελούν οι συγγενείς των θυμάτων και πάντα ήταν μια σεμνή τελετή στην μνήμη τους, ακόμα και όταν συμμετείχαν χρυσαυγίτες, που περιορίζονταν σε δύο τρία συνθήματα. Υπήρξαν αντιδράσεις και τότε οι διαμαρτυρόμενοι λοιδορήθηκαν και υβρίστηκαν από τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Συντετριμμένοι οι συγγενείς των θυμάτων παρακολουθούσαν τα απίστευτα σκηνικά, βρισιών, εντάσεων, συνθημάτων και… σωματικής δύναμης και μιλούσαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνουν ξανά αυτά. Μετά τον προπηλακισμό του από τον Ηλία Παναγιώταρο, τόσο ο δήμαρχος Οιχαλίας και άλλοι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής αποχώρησαν, μαζί και οι εκπρόσωποι συγγενών των θυμάτων με επικεφαλής τον Χρήστο Μπένο. Μάλιστα ο τελευταίος μιλώντας χθες βράδυ στο Best έκανε λόγο για βεβήλωση της εκδήλωσης και της μνήμης των θυμάτων και δήλωσε ότι θα σκεφτούν εκ νέου για το περιεχόμενο του μνημοσύνου τα επόμενα χρόνια.
ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΙ Οι πρώτοι που αντιμετώπισαν την μήνη της Χρυσής Αυγής ήταν οι νεολαίοι του ΛΑΟΣ. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής τους εκδίωξαν από τον χώρο και με την ένταση να ανεβαίνει. Έπεσαν κάτι «ψιλές», αλλά, ευτυχώς, επέμβαση ψυχραιμοτέρων δεν υπήρξε συνέχεια στο επεισόδιο. Βρήκε όμως την ευκαιρία να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, τον οποίο απεκάλεσε προδότη γιατί υπέγραψε το μνημόνιο και ζήτησε από τους χρυσαυγίτες να φωνάξουν, όπως και έκαναν, το σύνθημα «Αλήτη, προδότη Καράτζαφέρη». Φωτιά άναψε όταν ανέβηκε στο βήμα ο δήμαρχος Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Τα όσα έλεγε δεν άρεσαν στους χρυσαυγίτες και με προπηλακισμούς και ύβρεις κατά πάντων τον διέκοψαν και τον ανάγκασαν να αποχωρήσει. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κομμάτων και μερίδας των ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για την Χρυσή Αυγή που έρχεται και της οποίας η δυναμική είναι πολύ μεγάλη. Όσο για το επεισόδιο στο Πέραμα ο Ηλίας Κασιδιάρης το χαρακτήρισε στημένο. Πολλοί από τους συγγενείς των θυμάτων, αλλά και αυτοδιοικητικοί έκαναν λόγο για «καταπάτηση του ιερού χώρου», για «πάτημα του αίματος των νεκρών», για μετατροπή του μνημοσύνου σε «γιορτή μίσους» και «εμφυλιοπολεμικό κλίμα», ενώ πολλοί δήλωσαν ότι θα το ξανασκεφτούν αν θα ξαναπάνε στην εκδήλωση της Πηγάδας.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ Με αφορμή τα επεισόδια στον Μελιγαλά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης έκανε την εξής δήλωση: «Η σημερινή ανοίκεια επίθεση στον Μελιγαλά αποκαλύπτει ξεκάθαρα εκείνους που προσπαθούν με όποιον άθλιο τρόπο να εκμεταλλευτούν τη σημερινή κρίση της χώρας για να προωθήσουν τη δική τους εξουσία και συμφέροντα. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί στην Πελοπόννησο. Ο Μελιγαλάς, η Ιστορία και οι Νεκροί μας ανήκουν στην Πελοπόννησο και όχι σε κάποιους χρυσαυγίτες που περιφέρονται τον τραμπουκισμό τους λες κι η χώρα είναι γήπεδο και αυτοί χουλιγκάνοι. Οι αστυνομικές δυνάμεις και η δικαιοσύνη πρέπει να εγγυηθούν άμεσα την τήρηση του νομού προκειμένου να γίνει αντιληπτό ότι τα πρωτοπαλίκαρα της φακής δεν είναι πολίτες άλλης ανώτερης κατηγορίας από όλους εμάς τους υπόλοιπους. Η σημερινή περίπτωση είναι μια περίπτωση κοινής ποινικής βίας. Δεν παραδίδουμε την χώρα στα άκρα ούτε και θα την αφήσουμε έρμαια να την πάνε με τις μπάντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here