Financial Times: Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα χρήματα της Ελλάδας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Financial Times: Τι θα γίνει όταν τελειώσουν τα χρήματα της Ελλάδας

Το πλάνο για την λήψη ενός νέου πακέτου στήριξης της ελληνικής οικονομίας αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι οποίοι αναφέρουν πως μετά τις γερμανικές εκλογές, οι πολιτικές «αψιμαχίες» θα ξεκινήσουν πάλι, σχετικά με μια πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα. Σε άρθρο τους, οι FT τονίζουν πως «η Ελλάδα μπορεί να έχει χάσει την ικανότητα της να ''ρίξει σε δίνη'' τις διεθνείς αγορές, ωστόσο τα γεγονότα του καλοκαιριού έχουν αποδείξει πως ακόμη μπορεί να ενσωματώσει τις Ευρωπαϊκές πολιτικές» και αναφέρονται παράλληλα στην ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει η κυβέρνηση Σαμαρά μετά την παραίτηση της ΔΗΜΑΡ. «Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με την οικονομική υγεία της Ελλάδα, έχει προκαλέσει απρόσμενες εντάσεις στο εξωτερικό. Τον προηγούμενο μήνα, ''ανακάτεψε'' τις εκλογές στην Γερμανία, η οποία παρέχει το 27% των αποθεμάτων για τις διασώσεις της Ευρωζώνης. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παραδέχθηκε δημόσια όσα λέγονταν ήδη ιδιωτικά: Οτι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο πακέτο».
Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρεται στο ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης και επισημαίνει πως «το μέγεθός και ο στόχος ενός τρίτου προγράμματος, μπορεί να πάρει έναν χρόνο να ολοκληρωθεί. Αυτό σημαίνει πως η πολιτική ''μάχη'' σε ολόκληρη την ήπειρο η οποία έχει χαρακτηρίσει την ελληνική διάσωση από το 2010, θα ξαναρχίσει με το που τελειώσουν οι γερμανικές εκλογές». Επιπρόσθετα, οι FT αναφέρονται και στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων το οποίο δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και τονίζουν πως το ΔΝΤ γνωρίζει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα αποτύχει και πάλι. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό σύμφωνα με το άρθρο το γεγονός πως η Ελλάδα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα και θα μπορεί να «πληρώσει το χρέος της με δικά της χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here