ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ''ΣΠΑΣΙΜΟ'' ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2016 ΜΕ ''ΣΠΑΣΙΜΟ'' ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ...

Την πρόθεση της κυβέρνησης ο νέος εκλογικός νόμος να ψηφιστεί εντός το έτους ...
και ότι θα περιλαμβάνει το «σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αυτό το βήμα δεν θα γίνει στο τέλος της τετραετίας, κάτι που μπορεί να εγείρει συζητήσεις για σκοπιμότητες λίγο πριν τις εκλογές, αλλά τώρα που είναι αρχή. Είμαι υποστηρικτής της άποψης ότι αν θες να αλλάξεις τον εκλογικό νόμο πρέπει να το κάνεις στην αρχή της τετραετίας. Σκοπός μας είναι να ψηφιστεί εντός του 2016», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά".

Σημείωσε δε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να συμμαζέψει τα κραυγαλέα λάθη του ισχύοντος εκλογικού νόμου και προτεραιότητα θα δώσει στο "σπάσιμο" των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, όπως η Β’ Αθηνών. «Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να περιοριστούν οι οικονομικές εξαρτήσεις των υποψηφίων», εκτίμησε.

Ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι μέσα στο 2016 θα έχουν φανεί τα πρώτα ουσιαστικά αποτελέσματα της λεγόμενης διαλειτουργικότητας, της ενοποίησης, δηλαδή, βάσεων δεδομένων των 15 μεγάλων φορέων του Δημοσίου. Όπως εξήγησε, μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν θα χρειαστούν, επί παραδείγματι, οι 600.000 μαθητές που θα γραφτούν φέτος στο σχολείο να προσκομίσουν πλειάδα δικαιολογητικών και να τρέχουν οι γονείς τους από υπηρεσία σε υπηρεσία για να τα πάρουν.

Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τέλος, εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα περάσει από τη Βουλή χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here