ANTIΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ANTIΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ...

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, δικαστικοί επιμελητές και άλλοι επιστήμονες ομόφωνα απέρριψαν, «με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό... 
τρόπο», το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενώ ζητούν από την Κυβέρνηση να το αποσύρει  και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.

Ειδικότερα, σε  κοινή συνάντηση των επιστημονικών φορέων της χώρας που πραγματοποίηθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών απορρίφθηκε  ομόφωνα, με έντονο, ανεπιφύλακτο και κατηγορηματικό τρόπο, το  επίμαχο κυβερνητικό νομοσχέδιο, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί η οφειλόμενη στοιχειώδης  συζήτηση με τους κοινωνικούς φορείς.

Οι επιστημονικοί φορείς σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «η  τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο εν λόγω προσχέδιο συνιστά ουσιαστικά δήμευση του εισοδήματος των επιστημόνων-ελεύθερων επαγγελματιών, συνυπολογιζομένων των λοιπών φοροδοτικών τους υποχρεώσεων (ΦΠΑ, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.)».

Με το επίμαχο νομοσχέδιο, τονίζουν οι φορείς, επιχειρείται εισφοροδοτική επιδρομή, που   «οδηγεί σε μαζική βίαιη έξοδο από το επάγγελμα  μεγάλου αριθμού του ενεργού πληθυσμού των ελευθέρων επαγγελματιών – επιστημόνων, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την, ήδη, κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων και συμβάλλει ευθέως στην ενίσχυση των «γκρίζων» ζωνών της οικονομίας».
 
Υπογραμμίζουν ότι η «κατάσταση είναι οριακή για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών ασφαλισμένων επιστημόνων οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις» και προσθέτουν ότι «οι προτάσεις της Κυβέρνησης ενισχύουν την αδυναμία αυτή και καταστρέφουν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, βασικό τμήμα της οποίας αποτελούν οι επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες».

Οι επιστημονικοί φορείς της χώρας ζητούν από την Κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις και να ξεκινήσει έναν ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο από μηδενική βάση.
Παράλληλα,   καλούν όλους τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες να συμμετέχουν στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και  τη Βουλή, την ερχόμενη Πέμπτη στις  12μ., με σημείο εκκίνησης τα γραφεία του ΔΣΑ (Ακαδημίας 60).

Την ερχόμενη  Παρασκευή σε νέα συνάντησή τους οι φορείς (11 π.μ στα γραφεία του ΤΕΕ) θα επανεξετάσουν τη στάση τους με βάση τα δεδομένα που θα προκύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here