''ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ'' ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΔΗΝΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

''ΓΕΛΕΙΟΤΗΤΕΣ'' ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΔΗΝΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ...

«Κόντρα» μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε δημοσίευμα...
στην ιστοσελίδα tvxs του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Σε αυτό αναφέρεται ότι η κατάληψη του Νομισματοκοπείου απετράπη από την ΕΥΠ, έπειτα από εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Η ιστοσελίδα, που αναφέρει πως επικαλείται «αποκλειστικές, και απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες», γράφει ότι, όταν ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορήθηκε πως υπήρχε σχέδιο να «απαλλοτριωθούν» τα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος, που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο, σήμανε συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, με αποτέλεσμα η ΕΥΠ να αναλάβει τότε να φρουρεί το σημείο, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επιχείρηση εφόδου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου δέκα δισεκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται, στην πραγματικότητα, για το χρηματικό απόθεμα, με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν -για μικρό χρονικό διάστημα- οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. 

Το tvxs αναφέρει ότι ζήτησε σχόλιο για το θέμα από κυβερνητικές πηγές, οι οποίες απάντησαν: «Ουδέν σχόλιο». 

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση επί του θέματος και δημιουργώντας εντυπώσεις, καθώς κάνει λόγο για «γελοιότητες» -«αδειάζοντας», με τον τρόπο αυτό, τον ίδιο τον ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος «έβγαλε» το θέμα με την παρέμβαση της ΕΥΠ, κατόπιν εντολής Τσίπρα.

«Αντί η ΝΔ να ασχολείται με τις γελοιότητες περί Νομισματοκοπείου, θα μπορούσε να μας  εξηγήσει γιατί συνεχίζει να καλύπτει ακόμα και σήμερα το στέλεχος της κ. Παπασταύρου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να δώσει άμεσα εξηγήσεις. «Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ΝΔ.

Όπως τονίζεται, «o ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του πως o πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις».

Υπενθυμίζεται ότι, την περασμένη Τρίτη, μιλώνττας στην εκπομπή «Ιστορίες» της τηλεόρασης του Σκάι, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναφέρθηκε στο θέμα της «εφόδου» στο Νομισματοκοπείο, αλλά και του διπλού νομίσματος, τονίζοντας: «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι' αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here