ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ''ΚΟΨΟΥΝ'' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ''ΚΟΨΟΥΝ'' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ...

«Μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν οι αγρότες, καθώς εμφανίζονται...
αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα παντού και να αποκλείσουν κομβικά σημεία, «κόβοντας» την Ελλάδα στα δύο, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες θα στηθούν στον κόμβο των Κερδυλλίων στην Εγνατία οδό, στην Καβάλα, βρίσκονται ήδη στα τελωνεία (Κήπους και Προμαχώνα), και στο σχέδιο βάζουν και το Κάστρο Βοιωτίας, τη Νίκαια και τα Τέμπη.

Σε χθεσινή τους σύσκεψη αποφασίστηκε δε, να οργανωθεί μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας την ημέρα των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Agrotica (28 Ιανουαρίου), ενώ στα σχέδιά τους είναι να κατέβουν στη συνέχεια και στην Αθήνα.

Την Παρασκευή περισσότερα από 700 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, εκεί όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.

Οι αγρότες κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να παρατάξουν  τα τρακτέρ τους δεξιά και αριστερά από το τελωνείο, όπου και αποφάσισαν ότι θα παραμείνουν.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Παύλο Αραμπατζή, περισσότερα από 700 τρακτέρ βρίσκονται συγκεντρωμένα στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ενώ σήμερα Σάββατο αναμένονται άλλα 150 τουλάχιστον.

Τόνισε δε ότι η ουρά πολλών χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί στην είσοδο της Ελλάδας δεν οφείλεται στους αγρότες, αλλά στο γεγονός ότι η έλλειψη προσωπικού στο τελωνείο της χώρας μας δεν ευνοεί την άμεση εξυπηρέτηση των οδηγών νταλικών που θέλουν να πατήσουν επί ελληνικού εδάφους. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε, τα τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στο πάρκινγκ στον Προμαχώνα και σημείωσε ότι οι αγρότες δεν έχουν πρόθεση να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here