ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ''ΒΛΕΠΕΙ'' ΤΟ Β' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Μ.ΣΑΛΛΑΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ''ΒΛΕΠΕΙ'' ΤΟ Β' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Μ.ΣΑΛΛΑΣ...

Επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά το β' εξάμηνο...
του έτους, υπό όρους, προβλέπει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Προϋπόθεση για την επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη αποτελούν, όπως επισημαίνει ο κ.Σάλλας σε σχετική του δήλωση, η ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η αποφασιστική υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και ο νέος αναπτυξιακός νόμος.

Συγκεκριμένα, με αφορμή εκτιμήσεις διάφορων οικονομολόγων και αναλυτών που μιλούν για αρνητική εξέλιξη του ΑΕΠ το 2016, ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας, ερωτώμενος από δημοσιογράφους, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ το τελευταίο διάστημα μια σειρά ανακοινώσεων από ξένους αναλυτές στις οποίες γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα αρνητικό υφεσιακό περιβάλλον για την ελληνική οικονομία και για το 2016. Οι προβλέψεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις δικές μας εκτιμήσεις, αλλά και το κλίμα που εισπράττουμε από τον επιχειρηματικό κόσμο και ξένους επενδυτές. Ανάλογες ή ακόμα και πιο ακραίες προβλέψεις είχαν γίνει από τους ίδιους ειδικούς κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίες και διαψεύσθηκαν πανηγυρικά»
.

Όπως επισημαίνει ο κ.Σάλλας, «η ελληνική οικονομία έχει ακόμα να επιλύσει πολλά από τα διαρθρωτικά της προβλήματα. Πιστεύω όμως ότι εφόσον υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η κυβέρνηση προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και στο νέο αναπτυξιακό νόμο, η οικονομία θα αντιδράσει θετικά επιστρέφοντας σε αναπτυξιακή τροχιά κατά το β’ εξάμηνο του έτους. Θα έχουμε δηλαδή για το 2016 θετικό πρόσημο ανάπτυξης. Βασικοί άξονες της οικονομικής ανάκαμψης θα είναι οι ακόμα υψηλότερες επιδόσεις στον τουρισμό, η επιτάχυνση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η βελτίωση της ρευστότητας και η τόνωση των επενδύσεων σε έργα υποδομών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here