BLOOMBERG : ΜΟΝΟ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

BLOOMBERG : ΜΟΝΟ Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ύφεση 1,8% για τηνΕλληνική οικονομία το 2016, είναι η μέση πρόβλεψη οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Bloombergσε έρευνα η οποία διεξήχθη από τον Οκτώβριο... 
έως τον Δεκέμβριο του 2015. Από αντίστοιχη έρευνα που έγινε σε 93 χώρες του κόσμου, μεγαλύτερη ύφεση προβλέπεται μόνο για τις οικονομίες της Βενεζουέλας (3,3%) και της Βραζιλίας (2,5%).
Bloomberg: Μόνο Βενεζουέλα και Βραζιλία θα έχουν μεγαλύτερη ύφεση από την Ελλάδα
Η Ελλάδα δεν βγήκε από το ευρώ και κατάφερε να ανακεφαλαιοποιήσει το τραπεζικό της σύστημα, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, προσθέτοντας ότι «το 2016, ωστόσο, είναι ακόμη γεμάτο προκλήσεις».
Η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,8%, καθιστώντας πολύ δυσκολότερη την αποπληρωμή του χρέους της ύψους εκατοντάδων δισ. δολαρίων και δεν θα είναι εφικτή μία σημαντική ελάφρυνσή του, σημειώνει το δημοσίευμα, ενώ αναφέρεται και στην πίεση στα ελληνικά σύνορα από τους Σύριους πρόσφυγες.
Ύφεση προβλέπεται και για το Εκουαδόρ (0,5%), όπως και τη Ρωσία ( 0,5%). Για την οικονομία της Αργεντινής, οι οικονομολόγοι προβλέπουν μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης, ενώ οι υπόλοιπες χώρες αναμένεται να σημειώσουν θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Οι πέντε υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπονται για ασιατικές χώρες: Την Ινδία (7,4%), το Βιετνάμ (6,6%), τα Μπανγκλαντές (6,6%), την Κίνα (6,5%) και τη Σρι Λάνκα (6,4%).
'Αλλο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, με τίτλο: «Ποιες από τις χώρες PIIGS της Ευρώπης είναι πιθανό να πετάξουν», αναφέρεται στην άποψη αναλυτών ότι το 2016 η Ελλάδα θα συνεχίσει να υστερεί σε σχέση με τις άλλες χώρες PIIGS (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ισπανία) αναφορικά με τις χρηματιστηριακές επιδόσεις της.
Ωστόσο, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Ελλάδα προσελκύει ξένους επενδυτές, οι οποίοι τοποθετούνται γιατί θεωρούν ότι οι χρηματιστηριακές αποτιμήσεις της είναι χαμηλές και αποτελούν ευκαιρία.
«Τα εισηγμένα σε Χρηματιστήριο επενδυτικά ταμεία, που αφορούν τις χώρες αυτές, είχαν μία ανάμεικτη επίδοση το 2015, αντανακλώντας κυρίως τις οικονομικές εξελίξεις σε αυτές, με την Ιρλανδία να καταγράφει μεγάλη άνοδο, την Ελλάδα να πλήττεται και τις άλλες στη μέση, Η φετινή χρονιά φαίνεται, σημειώνουν αναλυτές, ως ένας ακόμη ανάμεικτος σάκος, με την Ιρλανδία να εξακολουθεί να προβάλλει με ιδιαίτερες υποσχέσεις και την Ελλάδα με ιδιαίτερα προβλήματα».
«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν τρόμαξαν όλους τους επενδυτές στο επενδυτικό ταμείο "Global X FTSE Greece 20 fund" που αφορά ελληνικές μετοχές. Το ταμείο αυτό είχε καθαρές εισροές 286 εκατ. δολάρια το 2015, παρά την πτώση του σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40%», αναφέρει το δημοσίευμα. Η Ελλάδα «αναμένει συρρίκνωση της οικονομίας της για το 2015 και το 2016, καθώς υιοθετεί νέα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Πολλοί επενδυτές, ωστόσο, προσελκύονται από τις χαμηλότερες αποτιμήσεις στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι αυτές είναι αντίστοιχες με τους πρόσθετους κινδύνους», προσθέτει η εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here